Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Angielska zapiekanka"
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11075
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3508
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1197
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4203
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 374
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11075
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3508
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1197
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4203
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 374
Składniki
Mięso umyj, osusz, pokrój w kostkę. Oprósz mąką. Cebule drobno posiekaj. Umyte pieczarki pokrój w plasterki. Marchewki obierz, pokrój w talarki.
Do rondla wlej bulion, dodaj listki laurowe oraz ziarenka pieprzu, podgrzej. Na patelni na rozgrzanym oleju przesmaż mięso. Przełóż do garnka. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju, wrzuć cebulę, mieszając zeszklij. Dodaj pieczarki i smaż, aż odparuje cały płyn. Na koniec dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę oraz marchewkę, smaż jeszcze ok. 5 min.
Warzywa przełóż do bulionu, całość gotuj na średnim ogniu 90-120 min, aż mięso będzie miękkie. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Obrane ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie. Jeszcze gorące przeciśnij przez praskę, dodaj masło oraz mleko, wymieszaj. Dopraw do smaku solą.
Gulasz przełóż do żaroodpornego naczynia. Na wierzch wyłóż puree z ziemniaków, widelcem zrób wzorki. Piecz ok. 20 min w temp. 180°C.
(bez czasu oczekiwania): 30 minut. Porcja: 560 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie