Do góry

Dania główne Przepis na:

Antrykot smazony

Antrykot smazony

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 3

Dodano:

Odsłon: 1056

Antrykot wołowy,smażony na patelni ( najlepiej żeliwnej )

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Antrykot smazony

Przygotowanie

  1. Antrykot wyciągamy z lodówki ok pół godziny przed smażeniem

  2. Rozgrzewamy niewielką ilość oliwy na patelni.

    Smażymy antrykot ok 3 min z każdej strony

    Czas smażenia uzależniony od preferowanego stopnia wysmażenia.

    Po 3 min z każdej strony antrykot jest półkrwisty ( przy gramaturze

    ok 400 gr )

  3. Przekładamy usmażony antrykot na talerz aby "odpoczął " na ok 1 min.

    W międzyczasie drobno siekamy czosnek i wrzucamy na patelnię do

    pozostałego po usmażeniu antrykotu tłuszczu. Dodajemy soli i grubo

    zmielonego pieprzu.Można dodać parę kropli cytryny.

    W tak powstałym sosie obtaczamy usmażony antrykot i przekładamy

    na talerz..

    Jemy z bagietką.


Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń