Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Babeczki mięsne na ostro z jajkiem"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2144
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 103
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 181
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 176
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2144
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 103
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 181
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 176
Składniki
Cztery jajka ugotuj na twardo. Ostudź, obierz, przekrój na pół. 2 Kajzerkę namocz w wodzie, odciśnij. Cebulę obierz, posiekaj. Natkę posiekaj. Do mięsa mielo- nego wbij pozostałe jajko, dodaj kajzerkę, cebulę i natkę, wyrób. Przypraw papryką słodką i ostrą, solą i pieprzem, wymieszaj. 3 Z masy uformuj placuszki. Ułóż połówkę jajka, zalep. Kulki włóż do natłuszczonych foremek do babeczek, dociśnij. Babeczki piecz 30-35 minut w temp. 180°C.
<strong>Przepis przysłała Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego</strong>
czas przygotowania 60 min, ilość porcji 4, cena za porcję 2,20 złŹródło: Chwila dla Ciebie