Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Babeczki z cebulą i natką"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 225
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 78
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 113
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 225
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 78
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 113
Składniki
Cebulę i czosnek obierz i posiekaj. Drobniutko pokrój zieleninę oraz szynkę.
Mąkę wymieszaj z sodą, proszkiem do pieczenia, szczyptą soli, pieprzu. Wrzuć cebulę, czosnek, zieleninę, szynkę. W drugiej misce roztrzep jajka, dodaj oliwę, starty ser, mleko. Połącz przygotowane . Wyrób gładkie ciasto.
Napełnij nim foremki do muffinek (do 2/3 wysokości foremek). Piecz 20-25 min w temp. 180°C.
Porcje: 10. : 45 min. Cena: 0,90 zł. Kalorie: 193 kcal.
Przepis przysłała Karolina Piątek z RokitnicyŹródło: Bella Relaks