Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Bałkański kebab"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Natkę opłucz, oderwij listki, posiekaj drobno. Wymieszaj z przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku. Dodaj majonez, musztardę (z ziarnami gorczycy) oraz sok wyciśnięty ze sparzonej limonki. Marynatę dopraw do smaku solą, pieprzem oraz łyżeczką curry.
Pomidorki opłucz starannie pod bieżącą wodą, osusz na papierowym ręczniku kuchennym. Ser typu bałkańskiego osącz z zalewy, pokrój w kostkę wielkości pomidorków.
Pieczarki oczyść, opłucz i osusz, pokrój na zbliżonej wielkości kawałki. Obierz czerwoną cebulę, pokrój ją na kawałki. Paprykę umyj, przekrój na pół, usuń gniazdo nasienne. Paprykowy miąższ również pokrój na kawałki.
Przygotowane nadziewaj na szpadki. Włóż do naczynia żaroodpornego i zalej marynatą. Odstaw na kilka godzin, a najlepiej na noc. Wyjmij, obsmaż z każdej strony na suchej patelni. Włóż do naczynia z marynatą. Piecz ok. 12 min w 190 st.
Czas ok. 35 min; porcja – 280 kcal, cena 4,30 zł, 4 porcje.Źródło: Świat kobiety