Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Bałkański kebab"
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22632
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14961
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4736
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44788
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 653
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 697
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22632
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14961
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4736
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44788
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 653
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 697
Składniki
Natkę opłucz, oderwij listki, posiekaj drobno. Wymieszaj z przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku. Dodaj majonez, musztardę (z ziarnami gorczycy) oraz sok wyciśnięty ze sparzonej limonki. Marynatę dopraw do smaku solą, pieprzem oraz łyżeczką curry.
Pomidorki opłucz starannie pod bieżącą wodą, osusz na papierowym ręczniku kuchennym. Ser typu bałkańskiego osącz z zalewy, pokrój w kostkę wielkości pomidorków.
Pieczarki oczyść, opłucz i osusz, pokrój na zbliżonej wielkości kawałki. Obierz czerwoną cebulę, pokrój ją na kawałki. Paprykę umyj, przekrój na pół, usuń gniazdo nasienne. Paprykowy miąższ również pokrój na kawałki.
Przygotowane nadziewaj na szpadki. Włóż do naczynia żaroodpornego i zalej marynatą. Odstaw na kilka godzin, a najlepiej na noc. Wyjmij, obsmaż z każdej strony na suchej patelni. Włóż do naczynia z marynatą. Piecz ok. 12 min w 190 st.
Czas ok. 35 min; porcja – 280 kcal, cena 4,30 zł, 4 porcje.Źródło: Świat kobiety