Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bankietowe miniburgery z dżemem z cebuli"
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4797
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13017
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5761
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7325
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4797
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13017
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5761
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7325
Składniki
Czas ok. 120 min; porcja – 240 kcal, cena 1,10 zł, 30 porcji
Drożdże utrzyj z łyżką cukru. Podgrzej mleko, masło i 125 ml wody. Mąkę połącz z łyżeczką soli i jajkiem. Dodaj mleko i drożdże, wyrób ciasto. Odstaw na 45 min.
Cebule obierz, pokrój w krążki. Zasyp pozostałym cukrem. Podgrzewaj w rondlu 5 minut. Wlej porto. Dodaj sól i pieprz do smaku, duś 40 minut.
Z wyrośniętego ciasta uformuj 30 bułeczek. Odstaw na 30 min. Posmaruj żółtkiem, posyp sezamem. Piecz 15 min w 175 st. Dżem z cebuli połącz z octem. Mięso mielone dopraw solą oraz pieprzem, uformuj 30 kotlecików, usmaż na oleju. Bułki przekrój, przekładaj dżemem z cebuli, kotlecikami, kawałkami sera i rukolą.
Ciasto drożdżowe lubi długie wyrabianie. Dzięki temu masa napowietrza się, a przygotowane wypieki są puszyste. Jeśli nie masz siły robić tego ręcznie, użyj robota kuchennego ze specjalnymi końcówkami w kształcie haków.Źródło: Świat kobiety