Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Białe gazpacho"
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 121
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 76
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 471
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 5131
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 121
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 76
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 471
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 5131
Składniki
W rondlu zagotować wodę. Szczypiorek umyć, posiekać, wrzucić na wrzątek na 30 sekund, żeby sparzyć. Odcedzić, przelać zimną wodą, osączyć, zmiksować z oliwą.
Płatki uprażyć na patelni. Cebulę obrać i posiekać, podsmażyć na oleju. Przełożyć do garnka, dodać migdały, zalać mlekiem, gotować 45 min na małym ogniu, odcedzić (mleko zachować).
Zmiksować na gładko z czosnkiem, dodając śmietanę, ocet, sok i tyle mleka, by zupa nie była za rzadka. Doprawić, schłodzić, polać oliwą szczypiorkową.Źródło: Twoje Imperium