Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Białe gazpacho"
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 261
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4972
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4844
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44910
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 523
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 261
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4972
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4844
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44910
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 523
Składniki
W rondlu zagotować wodę. Szczypiorek umyć, posiekać, wrzucić na wrzątek na 30 sekund, żeby sparzyć. Odcedzić, przelać zimną wodą, osączyć, zmiksować z oliwą.
Płatki uprażyć na patelni. Cebulę obrać i posiekać, podsmażyć na oleju. Przełożyć do garnka, dodać migdały, zalać mlekiem, gotować 45 min na małym ogniu, odcedzić (mleko zachować).
Zmiksować na gładko z czosnkiem, dodając śmietanę, ocet, sok i tyle mleka, by zupa nie była za rzadka. Doprawić, schłodzić, polać oliwą szczypiorkową.Źródło: Twoje Imperium