Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Bigos ze śliwkami"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 805
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 109
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 805
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 109
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Składniki
Grzyby namocz, śliwki przekrój na pół, cebulę pokrój w kostkę. Kapustę opłucz pod bieżącą wodą, jeśli jest zbyt kwaśna. Posiekaj. Kiełbasę i boczek pokrój w kostkę, mięso oddziel od żeberek.
W dużym garnku podsmaż na oleju mięso, boczek i kiełbasę, dodaj cebulę, poczekaj, aż się zeszkli. Włóż kapustę, śliwki, grzybki, liście laurowe, ziela, kminek, goździki, wodę. Duś pod przykryciem. Po godzinie wlej wino, dodaj powidła. Duś godzinę.
Czas: 3 godziny.Źródło: Dobry Tydzień