Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Bigos ze śliwkami"
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 65
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 42
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 72
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 376
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2588
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 65
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 42
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 72
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 376
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2588
Składniki
Grzyby namocz, śliwki przekrój na pół, cebulę pokrój w kostkę. Kapustę opłucz pod bieżącą wodą, jeśli jest zbyt kwaśna. Posiekaj. Kiełbasę i boczek pokrój w kostkę, mięso oddziel od żeberek.
W dużym garnku podsmaż na oleju mięso, boczek i kiełbasę, dodaj cebulę, poczekaj, aż się zeszkli. Włóż kapustę, śliwki, grzybki, liście laurowe, ziela, kminek, goździki, wodę. Duś pod przykryciem. Po godzinie wlej wino, dodaj powidła. Duś godzinę.
Czas: 3 godziny.Źródło: Dobry Tydzień