Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Bigos ze śliwkami"
Szukasz pomysłu na wyjątkowy, a jednocześnie prosty w przygotowaniu obiad? Ud...
Odsłon: 106
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 150
Omlet z warzywami i serkiem wiejskim
Odsłon: 84
Szukasz pomysłu na wyjątkowy, a jednocześnie prosty w przygotowaniu obiad? Ud...
Odsłon: 106
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 150
Omlet z warzywami i serkiem wiejskim
Odsłon: 84
Składniki
Grzyby namocz, śliwki przekrój na pół, cebulę pokrój w kostkę. Kapustę opłucz pod bieżącą wodą, jeśli jest zbyt kwaśna. Posiekaj. Kiełbasę i boczek pokrój w kostkę, mięso oddziel od żeberek.
W dużym garnku podsmaż na oleju mięso, boczek i kiełbasę, dodaj cebulę, poczekaj, aż się zeszkli. Włóż kapustę, śliwki, grzybki, liście laurowe, ziela, kminek, goździki, wodę. Duś pod przykryciem. Po godzinie wlej wino, dodaj powidła. Duś godzinę.
Czas: 3 godziny.Źródło: Dobry Tydzień