Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13750
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1575
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15283
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6248
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13750
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1575
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15283
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6248
Składniki
Karkówkę pokroić w plastry,rozbić na cieńsze kawałki,posolić , popieprzyć i obtoczyć w mące. Następnie obsmażyć na gorącym oleju,przełożyć do garnka. Na tym samym tłuszczu podsmażyć cebulkę na złoty kolor i dodać razem z tłuszczem do mięsa. Zalać ok 750 ml wody,dodać kostkę rosołową -gotować do miękkości na małym ogniu ok godziny. Na koniec podprawić sosem i pogotować jeszcze chwilkę aż zgęstnieje.
Podawać z ziemniakami lub kaszą gryczaną. Smacznego