Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1615
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 679
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1615
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 679
Składniki
Karkówkę pokroić w plastry,rozbić na cieńsze kawałki,posolić , popieprzyć i obtoczyć w mące. Następnie obsmażyć na gorącym oleju,przełożyć do garnka. Na tym samym tłuszczu podsmażyć cebulkę na złoty kolor i dodać razem z tłuszczem do mięsa. Zalać ok 750 ml wody,dodać kostkę rosołową -gotować do miękkości na małym ogniu ok godziny. Na koniec podprawić sosem i pogotować jeszcze chwilkę aż zgęstnieje.
Podawać z ziemniakami lub kaszą gryczaną. Smacznego