Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bitki zapiekane z ryżem"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 28
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 100
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 28
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 100
Składniki
Ugotuj ryż. Kotlety ubij i delikatnie ponacinaj ich brzegi, by się nie zawijały w trakcie smażenia. Posól je, dopraw pieprzem i szybko obsmaż z obu stron na rozgrzanej patelni z połową oleju.
Gotowe kotlety przełóż do brytfanny. Rozgrzej na patelni resztę oleju, dodaj pokrojoną w paski paprykę, dopraw solą, pieprzem i zalej białym winem. Dołóż ugotowany ryż, całość wymieszaj i podgrzej.
Tarty ser, żółtko i śmietanę roztrzep. Rozłóż ryż z papryką na kotletach i przykryj mieszanką serową. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220°C i zapiekaj do przyrumienienia. Podawaj z surówkami.Źródło: TV14