Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bitki zapiekane z ryżem"
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11979
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 133
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8775
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155450
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1188
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11979
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 133
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8775
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155450
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1188
Składniki
Ugotuj ryż. Kotlety ubij i delikatnie ponacinaj ich brzegi, by się nie zawijały w trakcie smażenia. Posól je, dopraw pieprzem i szybko obsmaż z obu stron na rozgrzanej patelni z połową oleju.
Gotowe kotlety przełóż do brytfanny. Rozgrzej na patelni resztę oleju, dodaj pokrojoną w paski paprykę, dopraw solą, pieprzem i zalej białym winem. Dołóż ugotowany ryż, całość wymieszaj i podgrzej.
Tarty ser, żółtko i śmietanę roztrzep. Rozłóż ryż z papryką na kotletach i przykryj mieszanką serową. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220°C i zapiekaj do przyrumienienia. Podawaj z surówkami.Źródło: TV14