Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nietypowe, a zarazem w swojej prostocie jest zaskakujące smakiem.
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 60
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 501
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1024
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10365
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 78
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 60
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 501
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1024
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10365
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 78
Składniki
W zależności ile jada się w naszym domu...szykujemy ciasto na tradycyjne placki ziemniaczane. Tak samo doprawiamy i smażymy ale tylko z jednej strony. Należy to zrobić delikatnie tak aby tylko placki trzymały się kupy. Należy formować placki w jednym kształcie, aby później do siebie pasowały. Każdy usmażony placek kładziemy na blaszkę wyłożoną papierem, na niego idzie mięsko które przykrywamy drugim plackiem. Niesmażoną stroną do środka. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na jakieś 20- 30 minut.