Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nietypowe, a zarazem w swojej prostocie jest zaskakujące smakiem.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8485
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 546
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8485
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 546
Składniki
W zależności ile jada się w naszym domu...szykujemy ciasto na tradycyjne placki ziemniaczane. Tak samo doprawiamy i smażymy ale tylko z jednej strony. Należy to zrobić delikatnie tak aby tylko placki trzymały się kupy. Należy formować placki w jednym kształcie, aby później do siebie pasowały. Każdy usmażony placek kładziemy na blaszkę wyłożoną papierem, na niego idzie mięsko które przykrywamy drugim plackiem. Niesmażoną stroną do środka. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na jakieś 20- 30 minut.