Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nietypowe, a zarazem w swojej prostocie jest zaskakujące smakiem.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4843
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13163
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5777
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7389
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4843
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13163
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5777
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7389
Składniki
W zależności ile jada się w naszym domu...szykujemy ciasto na tradycyjne placki ziemniaczane. Tak samo doprawiamy i smażymy ale tylko z jednej strony. Należy to zrobić delikatnie tak aby tylko placki trzymały się kupy. Należy formować placki w jednym kształcie, aby później do siebie pasowały. Każdy usmażony placek kładziemy na blaszkę wyłożoną papierem, na niego idzie mięsko które przykrywamy drugim plackiem. Niesmażoną stroną do środka. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na jakieś 20- 30 minut.