Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Blok z pistacjami"
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Kurczaka, indyka, obraną marchewkę i pietruszkę włóż do garnka. Dodaj listek laurowy, ziele angielskie, sól i pieprz. Całość zalej wodą i ugotuj do miękkości. Cebulę obierz, pokrój i zeszklij na oleju, dodaj wątróbki. Smaż kilka minut.
Mięso oddziel od kości, zmiel dwa razy z warzywami i wątróbkami. Do masy dodaj jajka, śmietanę, posiekane pistacje, imbir, gałkę, sól, pieprz i sos sojowy. Foremkę wyłóż słoniną, tak aby końce wystawały poza brzegi. Włóż masę i przykryj wystającymi końcami.
Piecz 70 minut w temperaturze 180° C.Źródło: Na żywo