Do góry

Dania główne Przepis na:

Blok z pistacjami

Blok z pistacjami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14907

Dodano:

Odsłon: 5

Sprawdzony przepis na "Blok z pistacjami"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Blok z pistacjami

Przygotowanie

  1. Kurczaka, indyka, obraną marchewkę i pietruszkę włóż do garnka. Dodaj listek laurowy, ziele angielskie, sól i pieprz. Całość zalej wodą i ugotuj do miękkości. Cebulę obierz, pokrój i zeszklij na oleju, dodaj wątróbki. Smaż kilka minut.

  2. Mięso oddziel od kości, zmiel dwa razy z warzywami i wątróbkami. Do masy dodaj jajka, śmietanę, posiekane pistacje, imbir, gałkę, sól, pieprz i sos sojowy. Foremkę wyłóż słoniną, tak aby końce wystawały poza brzegi. Włóż masę i przykryj wystającymi końcami.

  3. Piecz 70 minut w temperaturze 180° C.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń