Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Błyskawiczne burrito"
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 327
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1204
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1264
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13408
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 327
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1204
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1264
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13408
Składniki
Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać, zeszklić na oliwie. Dodać mięso, przyprawy, zioła, szczyptę cukru i przecier, pomidorowy, podsmażyć.
Paprykę umyć, usunąć nasiona, pokroić w kostkę. Dodać do podsmażonego mięsa wraz z odcedzoną z zalewy mieszanką meksykańską, dusić na małym ogniu pod przykryciem. Żeby farsz nie przywarł do dna patelni, podlać go bulionem.
Na plackach rozłożyć poszarpane liście sałaty, wystudzony farsz, posypać tartym serem, zwinąć jak naleśnik. Przed podaniem podgrzać w mikrofalówce lub podpiec (4 min w 200oC).
ok. 20 minut
W ojczyźnie burrito, Meksyku, farsz przyprawia się na ostro. Nie żałuj więc chili, ale w osobnej miseczce podaj śmietanę dla złagodzenia smaku.Źródło: Twoje Imperium