Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Błyskawiczne burrito"
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 936
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4567
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1199
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 533
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 936
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4567
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1199
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 533
Składniki
Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać, zeszklić na oliwie. Dodać mięso, przyprawy, zioła, szczyptę cukru i przecier, pomidorowy, podsmażyć.
Paprykę umyć, usunąć nasiona, pokroić w kostkę. Dodać do podsmażonego mięsa wraz z odcedzoną z zalewy mieszanką meksykańską, dusić na małym ogniu pod przykryciem. Żeby farsz nie przywarł do dna patelni, podlać go bulionem.
Na plackach rozłożyć poszarpane liście sałaty, wystudzony farsz, posypać tartym serem, zwinąć jak naleśnik. Przed podaniem podgrzać w mikrofalówce lub podpiec (4 min w 200oC).
ok. 20 minut
W ojczyźnie burrito, Meksyku, farsz przyprawia się na ostro. Nie żałuj więc chili, ale w osobnej miseczce podaj śmietanę dla złagodzenia smaku.Źródło: Twoje Imperium