Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Błyskawiczne burrito"
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 196
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 318
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 196
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 318
Składniki
Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać, zeszklić na oliwie. Dodać mięso, przyprawy, zioła, szczyptę cukru i przecier, pomidorowy, podsmażyć.
Paprykę umyć, usunąć nasiona, pokroić w kostkę. Dodać do podsmażonego mięsa wraz z odcedzoną z zalewy mieszanką meksykańską, dusić na małym ogniu pod przykryciem. Żeby farsz nie przywarł do dna patelni, podlać go bulionem.
Na plackach rozłożyć poszarpane liście sałaty, wystudzony farsz, posypać tartym serem, zwinąć jak naleśnik. Przed podaniem podgrzać w mikrofalówce lub podpiec (4 min w 200oC).
ok. 20 minut
W ojczyźnie burrito, Meksyku, farsz przyprawia się na ostro. Nie żałuj więc chili, ale w osobnej miseczce podaj śmietanę dla złagodzenia smaku.Źródło: Twoje Imperium