Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Błyskawiczne burrito"
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 450
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 792
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 450
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 792
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Składniki
Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać, zeszklić na oliwie. Dodać mięso, przyprawy, zioła, szczyptę cukru i przecier, pomidorowy, podsmażyć.
Paprykę umyć, usunąć nasiona, pokroić w kostkę. Dodać do podsmażonego mięsa wraz z odcedzoną z zalewy mieszanką meksykańską, dusić na małym ogniu pod przykryciem. Żeby farsz nie przywarł do dna patelni, podlać go bulionem.
Na plackach rozłożyć poszarpane liście sałaty, wystudzony farsz, posypać tartym serem, zwinąć jak naleśnik. Przed podaniem podgrzać w mikrofalówce lub podpiec (4 min w 200oC).
ok. 20 minut
W ojczyźnie burrito, Meksyku, farsz przyprawia się na ostro. Nie żałuj więc chili, ale w osobnej miseczce podaj śmietanę dla złagodzenia smaku.Źródło: Twoje Imperium