Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Boeuf strogonow z pieczarkami"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118027
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8378
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2098
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1529
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118027
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8378
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2098
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1529
Składniki
Bulion zagotuj. Wołowinę opłucz, dobrze osusz, potnij w plasterki, a następnie w paski. Pieczarki oczyść, potnij na kawałeczki, obsmaż na połowie rozgrzanego masła. Cebulę obierz, potnij w półplasterki.
2. Smalec rozgrzej z resztą masła, zrumień na nim cebulę. Dodaj mięso, smaż razem chwilę, mieszając. Potem oprósz mąką, zasmaż. Zalej gorącym bulionem. Dodaj rozdrobnione pieczarki oraz koncentrat pomidorowy i musztardę.
Duś pod przykryciem na małym płomieniu, aż mięso będzie miękkie. Pod koniec wlej śmietanę. Przypraw solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką.Źródło: Tina