Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące doskonałe na obiad dla całej rodziny ; )
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3940
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19933
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3056
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4276
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3940
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19933
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3056
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4276
Składniki
Sos: Mięso smażymy na odrobinie oleju z papryką pokrojoną w kostkę. Jak mięso dojdzie, dodajemy ok. szkl wody, i koncentrat, po chwili dodajemy pokrojoną świeżą bazylie, mieszając.
Naleśniki : Na usmażone wcześniej naleśniki (naleśniki bez cukru oczywiście) Sypiemy po garstce sera, kładziemy kilka fasolek(ok 8.) Nakładamy Po 2-3 łyżki Sosu i swijamy. Zwijać można albo jak na krokiety, albo w rulony.
Do nagrzanego Piekarnika ( ok. 220 *C) Wkładamy na Blaszce pozwijane naleśniki, oprószone Serem, majerankiem i bazylią.
Pieczemy ok 10- 15 MIN . . .
Podawać z Sosem Czosnkowym i Surówką z KAPUSTY ( Tylko nie kiszonej )