Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Buraczana rolada z białym serem"
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 218
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1330
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25144
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 218
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1330
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25144
Składniki
Szczypiorek umyj pod bieżącą, zimną wodą i drobno posiekaj. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Masło połącz z serkiem naturalnym i topionym. Dodaj czosnek, szczypiorek, sól i pieprz. Wszystkie dokładnie wymieszaj.
Buraki zetrzyj na tarce o małych oczkach. Cebulę drobno posiekaj i podsmaż na oliwie, dodaj buraki, zioła prowansalskie, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól oraz pieprz. Całość krótko podsmaż. Wystudź. Do przestudzonej masy dodaj jajka, starty ser, mąkę, proszek do pieczenia i wymieszaj.
Czerwoną masę rozsmaruj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w temperaturze 180°C przez około 20 minut. Upieczony blat owiń ściereczką kuchenną i odstaw do wystygnięcia. Przygotowane nadzienie serowe rozsmaruj na ostudzonym blacie ciasta i ostrożnie zwiń w roladę.Źródło: Na żywo