Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Buraczana rolada z białym serem"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14023
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15854
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6412
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14023
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15854
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6412
Składniki
Szczypiorek umyj pod bieżącą, zimną wodą i drobno posiekaj. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Masło połącz z serkiem naturalnym i topionym. Dodaj czosnek, szczypiorek, sól i pieprz. Wszystkie dokładnie wymieszaj.
Buraki zetrzyj na tarce o małych oczkach. Cebulę drobno posiekaj i podsmaż na oliwie, dodaj buraki, zioła prowansalskie, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól oraz pieprz. Całość krótko podsmaż. Wystudź. Do przestudzonej masy dodaj jajka, starty ser, mąkę, proszek do pieczenia i wymieszaj.
Czerwoną masę rozsmaruj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w temperaturze 180°C przez około 20 minut. Upieczony blat owiń ściereczką kuchenną i odstaw do wystygnięcia. Przygotowane nadzienie serowe rozsmaruj na ostudzonym blacie ciasta i ostrożnie zwiń w roladę.Źródło: Na żywo