Do góry

Dania główne Przepis na:

Buraczana rolada z białym serem

Buraczana rolada z białym serem

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14907

Dodano:

Odsłon: 178

Sprawdzony przepis na "Buraczana rolada z białym serem"

Składniki

  • na 12 porcji: 2 większe buraki (ugotowane i obrane)
  • czerwona cebula
  • 3 łyżki oliwy
  • pół łyżeczki ziół prowansalskich
  • ząbek czosnku
  • sól
  • świeżo zmielony kolorowy pieprz
  • 2 jajka
  • 10 dag twardego żółtego sera
  • 10 dag mąki poznańskiej
  • opakowanie proszku do pieczenia. pęczek szczypiorku
  • 10 dag masła
  • 20 dag serka naturalnego
  • 10 dag serka topionego
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • mielony czarny pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Buraczana rolada z białym serem

Przygotowanie

  1. Szczypiorek umyj pod bieżącą, zimną wodą i drobno posiekaj. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Masło połącz z serkiem naturalnym i topionym. Dodaj czosnek, szczypiorek, sól i pieprz. Wszystkie dokładnie wymieszaj.

  2. Buraki zetrzyj na tarce o małych oczkach. Cebulę drobno posiekaj i podsmaż na oliwie, dodaj buraki, zioła prowansalskie, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól oraz pieprz. Całość krótko podsmaż. Wystudź. Do przestudzonej masy dodaj jajka, starty ser, mąkę, proszek do pieczenia i wymieszaj.

  3. Czerwoną masę rozsmaruj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w temperaturze 180°C przez około 20 minut. Upieczony blat owiń ściereczką kuchenną i odstaw do wystygnięcia. Przygotowane nadzienie serowe rozsmaruj na ostudzonym blacie ciasta i ostrożnie zwiń w roladę.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń