Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Buraczana rolada z białym serem"
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 679
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2050
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4039
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4012
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 679
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2050
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4039
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4012
Składniki
Szczypiorek umyj pod bieżącą, zimną wodą i drobno posiekaj. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Masło połącz z serkiem naturalnym i topionym. Dodaj czosnek, szczypiorek, sól i pieprz. Wszystkie dokładnie wymieszaj.
Buraki zetrzyj na tarce o małych oczkach. Cebulę drobno posiekaj i podsmaż na oliwie, dodaj buraki, zioła prowansalskie, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól oraz pieprz. Całość krótko podsmaż. Wystudź. Do przestudzonej masy dodaj jajka, starty ser, mąkę, proszek do pieczenia i wymieszaj.
Czerwoną masę rozsmaruj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w temperaturze 180°C przez około 20 minut. Upieczony blat owiń ściereczką kuchenną i odstaw do wystygnięcia. Przygotowane nadzienie serowe rozsmaruj na ostudzonym blacie ciasta i ostrożnie zwiń w roladę.Źródło: Na żywo