Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Burger po grecku"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 684
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 513
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 23
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 79
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 684
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 513
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 23
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 79
Składniki
Mięso mielone (może być drobiowe, wołowe, lub wołowo-wieprzowe) przełóż do miski, dopraw do smaku solą, pieprzem, granulowanym czosnkiem, suszonym oregano oraz tymiankiem i chili.
Uformuj dwa płaskie kotlety. Na patelni rozgrzej 1-2 łyżki oleju. Włóż kotlety i smaż na złoty kolor po kilka minut z każdej strony.
Bułki przekrój na połówki. Podgrzej na suchej patelni. Posmaruj sosem tzatziki. Opłucz i osusz liście sałaty. Fetę osącz, pokrój w 2 duże plastry. Umyte pomidory pozbaw gniazd nasiennych, pokrój w plasterki. W ten sam sposób pokrój obraną połówkę ogórka oraz czerwoną cebulę.
Posmarowane sosem bułki przekładaj kolejno: sałatą, mięsem, ketchupem, serem feta, pomidorami, ogórkiem, cebulą oraz oliwkami. Hamburgery zepnij patyczkami do szaszłyków.
Czas ok. 15 min; porcja – 310 kcal, cena 6,50 zł, 2 porcje.Źródło: Świat kobiety