Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Burger po grecku"
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 676
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 62
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 75
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 676
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 62
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 75
Składniki
Mięso mielone (może być drobiowe, wołowe, lub wołowo-wieprzowe) przełóż do miski, dopraw do smaku solą, pieprzem, granulowanym czosnkiem, suszonym oregano oraz tymiankiem i chili.
Uformuj dwa płaskie kotlety. Na patelni rozgrzej 1-2 łyżki oleju. Włóż kotlety i smaż na złoty kolor po kilka minut z każdej strony.
Bułki przekrój na połówki. Podgrzej na suchej patelni. Posmaruj sosem tzatziki. Opłucz i osusz liście sałaty. Fetę osącz, pokrój w 2 duże plastry. Umyte pomidory pozbaw gniazd nasiennych, pokrój w plasterki. W ten sam sposób pokrój obraną połówkę ogórka oraz czerwoną cebulę.
Posmarowane sosem bułki przekładaj kolejno: sałatą, mięsem, ketchupem, serem feta, pomidorami, ogórkiem, cebulą oraz oliwkami. Hamburgery zepnij patyczkami do szaszłyków.
Czas ok. 15 min; porcja – 310 kcal, cena 6,50 zł, 2 porcje.Źródło: Świat kobiety