Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Burger po grecku"
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1476
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6006
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8891
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18857
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1476
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6006
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8891
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18857
Składniki
Mięso mielone (może być drobiowe, wołowe, lub wołowo-wieprzowe) przełóż do miski, dopraw do smaku solą, pieprzem, granulowanym czosnkiem, suszonym oregano oraz tymiankiem i chili.
Uformuj dwa płaskie kotlety. Na patelni rozgrzej 1-2 łyżki oleju. Włóż kotlety i smaż na złoty kolor po kilka minut z każdej strony.
Bułki przekrój na połówki. Podgrzej na suchej patelni. Posmaruj sosem tzatziki. Opłucz i osusz liście sałaty. Fetę osącz, pokrój w 2 duże plastry. Umyte pomidory pozbaw gniazd nasiennych, pokrój w plasterki. W ten sam sposób pokrój obraną połówkę ogórka oraz czerwoną cebulę.
Posmarowane sosem bułki przekładaj kolejno: sałatą, mięsem, ketchupem, serem feta, pomidorami, ogórkiem, cebulą oraz oliwkami. Hamburgery zepnij patyczkami do szaszłyków.
Czas ok. 15 min; porcja – 310 kcal, cena 6,50 zł, 2 porcje.Źródło: Świat kobiety