Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Został Ci placek z dnia poprzedniego? Zrób pysznego burgera!
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 209
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1082
Polecam.
Odsłon: 1072
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 209
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1082
Polecam.
Odsłon: 1072
Składniki
Placek ziemniaczany powstał ze zblendowanej masy: ziemniaki, jajko, mąka, pieprz ziołowy, cebula, pieprz czarny i sól.
Rozkrajamy kajzerkę na pół i skrapiamy ją wewnątrz sosem sojowym. Następnie kładziemy sałatę, na nią placek ziemniaczany, potem smarujemy sosem tatarskim i skrapiamy ostrym sosem, kładziemy plasterek pomidora, następnie sałatę i na koniec plasterek sera żółtego. Można burgera przygotować również z ciepłym plackiem ziemniaczanym lub w wersji łagodnej.