Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Burgery z buraczkami"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5731
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1186
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12352
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5201
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5731
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1186
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12352
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5201
Składniki
Filet z kurczaka grubo mielę. Burak obieram z łupinki, studzę, ścieram na tarce o dużych otworach. Natkę myję, osuszam, odrywam listki i drobno je siekam. Cebulę obieram, kroję w kosteczkę.
Rozdrobnione wkładam do miseczki. Dodaję kaszę, jajko oraz ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę. Wsypuję mąkę. Masę przyprawiam na pikantnie solą, pieprzem oraz ostrą papryką. Dobrze wyrabiam. Potem formuję z niej owalne burgery.
Na patelni porcjami rozgrzewam olej. Partiami wkładam burgery. Smażę je po 2-3 minuty z każdej strony (w sumie ok. 12 minut). Osączam z tłuszczu na papierowym ręczniku. Podaję od razu po przygotowaniu, np. z surówką i ziemniakami.
<strong>Sylwia Ładyga z Węgrzyc Wielkich</strong>Źródło: Naj