Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Burgery z buraczkami"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 220
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 929
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 220
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 929
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Składniki
Filet z kurczaka grubo mielę. Burak obieram z łupinki, studzę, ścieram na tarce o dużych otworach. Natkę myję, osuszam, odrywam listki i drobno je siekam. Cebulę obieram, kroję w kosteczkę.
Rozdrobnione wkładam do miseczki. Dodaję kaszę, jajko oraz ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę. Wsypuję mąkę. Masę przyprawiam na pikantnie solą, pieprzem oraz ostrą papryką. Dobrze wyrabiam. Potem formuję z niej owalne burgery.
Na patelni porcjami rozgrzewam olej. Partiami wkładam burgery. Smażę je po 2-3 minuty z każdej strony (w sumie ok. 12 minut). Osączam z tłuszczu na papierowym ręczniku. Podaję od razu po przygotowaniu, np. z surówką i ziemniakami.
<strong>Sylwia Ładyga z Węgrzyc Wielkich</strong>Źródło: Naj