Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Burgery z buraczkami"
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1465
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1373
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 266
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1465
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1373
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 266
Składniki
Filet z kurczaka grubo mielę. Burak obieram z łupinki, studzę, ścieram na tarce o dużych otworach. Natkę myję, osuszam, odrywam listki i drobno je siekam. Cebulę obieram, kroję w kosteczkę.
Rozdrobnione wkładam do miseczki. Dodaję kaszę, jajko oraz ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę. Wsypuję mąkę. Masę przyprawiam na pikantnie solą, pieprzem oraz ostrą papryką. Dobrze wyrabiam. Potem formuję z niej owalne burgery.
Na patelni porcjami rozgrzewam olej. Partiami wkładam burgery. Smażę je po 2-3 minuty z każdej strony (w sumie ok. 12 minut). Osączam z tłuszczu na papierowym ręczniku. Podaję od razu po przygotowaniu, np. z surówką i ziemniakami.
<strong>Sylwia Ładyga z Węgrzyc Wielkich</strong>Źródło: Naj