Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Burgery z kaszy bulgur"
Efekt wędzenia w garnku na bardzo drobnych zrębkach olcha/buk.
Odsłon: 23
Świąteczne smaki.
Odsłon: 61
Ciasto Śnieżynka bez pieczenia jest banalne w wykonaniu, nie potrzebujesz do...
Odsłon: 1227
Efekt wędzenia w garnku na bardzo drobnych zrębkach olcha/buk.
Odsłon: 23
Świąteczne smaki.
Odsłon: 61
Ciasto Śnieżynka bez pieczenia jest banalne w wykonaniu, nie potrzebujesz do...
Odsłon: 1227
Składniki
Kaszę ugotuj wg wskazówek na opakowaniu, dobrze ją ostudź. Cebule obierz, posiekaj. Marchewkę obierz, zetrzyj na tarce o średnich otworkach. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy. Zeszklij na niej cebulę, dodaj marchewkę. Przypraw solą, pieprzem oraz obiema rodzajami papryki mielonej. Smaż 5 min, dobrze wystudź.
2. Majonez wymieszaj z jogurtem i musztardą. Przypraw solą, pieprzem, sokiem z cytryny i obranym, przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Rukolę opłucz, osusz. Pomidory umyj, wytrzyj, pokrój w plasterki.
Kaszę połącz z cebulą i marchewką, wbij jajko. Masę przypraw solą i pieprzem, starannie wyrób i uformuj z niej 4 kotlety. Usmaż je na rozgrzanej oliwie na rumiano z obu stron. Bułki przekrój na połówki, zrumień w rozgrzanym piekarniku.
Spody posmaruj połową sosu, przykryj częścią pomidorów i rukoli. Na tym ułóż kotlety, resztę pomidorów i rukoli. Posmaruj pozostałym sosem, przykryj wierzchami bułek.Źródło: Tina