Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Burgery z kaszy bulgur"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8016
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 350
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3478
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 630
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8016
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 350
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3478
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 630
Składniki
Kaszę ugotuj wg wskazówek na opakowaniu, dobrze ją ostudź. Cebule obierz, posiekaj. Marchewkę obierz, zetrzyj na tarce o średnich otworkach. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy. Zeszklij na niej cebulę, dodaj marchewkę. Przypraw solą, pieprzem oraz obiema rodzajami papryki mielonej. Smaż 5 min, dobrze wystudź.
2. Majonez wymieszaj z jogurtem i musztardą. Przypraw solą, pieprzem, sokiem z cytryny i obranym, przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Rukolę opłucz, osusz. Pomidory umyj, wytrzyj, pokrój w plasterki.
Kaszę połącz z cebulą i marchewką, wbij jajko. Masę przypraw solą i pieprzem, starannie wyrób i uformuj z niej 4 kotlety. Usmaż je na rozgrzanej oliwie na rumiano z obu stron. Bułki przekrój na połówki, zrumień w rozgrzanym piekarniku.
Spody posmaruj połową sosu, przykryj częścią pomidorów i rukoli. Na tym ułóż kotlety, resztę pomidorów i rukoli. Posmaruj pozostałym sosem, przykryj wierzchami bułek.Źródło: Tina