Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cebulowa z grzanką"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 52
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 52
Składniki
Cebule obierz, pokrój w plastry, zeszklij na rozgrzanym maśle, zalej 1,5 l wody, dodaj tymianek, słodką paprykę i starty ser. Gotuj 30 minut. Jeśli chcesz, by w zupie nie było kawałków cebuli, po przestudzeniu możesz ją zmiksować.
Chlebki ryżowe posyp odrobiną sera i słodkiej papryki. Zupę wlej do żaroodpornych miseczek, na wierzchu każdej porcji ułóż grzankę i udekoruj tymiankiem. Zapiekaj 10 minut w temperaturze 250° C. Możesz też w piekarniku zapiec same grzanki i podawać je z zupą.
Czas: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień