Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne, rozgrzewające danie jednogarnkowe. Idealne na chłodne dni.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 191
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4425
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12025
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6840
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5621
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 191
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4425
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12025
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6840
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5621
Składniki
Obrane cebulę i czosnek drobno siekamy. W rondlu podgrzewamy 2 łyżki oliwy z oliwek. Dodajemy cebulę i czosnek, smażymy aż się zeszkli. Dodajemy przyprawy: chili, paprykę, oregano, kumin i smażymy wszystko razem przez minutkę ciągle mieszając. Na patelnię dokładamy mięso i smażymy kilka minut. Dodajemy pomidory i wodę. Gotujemy na średnim ogniu przez 10 min. Paprykę po oczyszczeniu kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa. Dodajemy również kukurydzę. I znów gotujemy przez kolejne 5 min. Następnie dodajemy odsączoną fasolę. Kolejne 5 min. gotowania i doprawiamy jeszcze odrobinę do smaku. Jeśli mięso jest jeszcze twardawe gotujemy jeszcze kilka minut, Smacznego!!!