Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne, rozgrzewające danie jednogarnkowe. Idealne na chłodne dni.
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 120
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21522
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 74
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 843
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 120
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21522
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 74
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 843
Składniki
Obrane cebulę i czosnek drobno siekamy. W rondlu podgrzewamy 2 łyżki oliwy z oliwek. Dodajemy cebulę i czosnek, smażymy aż się zeszkli. Dodajemy przyprawy: chili, paprykę, oregano, kumin i smażymy wszystko razem przez minutkę ciągle mieszając. Na patelnię dokładamy mięso i smażymy kilka minut. Dodajemy pomidory i wodę. Gotujemy na średnim ogniu przez 10 min. Paprykę po oczyszczeniu kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa. Dodajemy również kukurydzę. I znów gotujemy przez kolejne 5 min. Następnie dodajemy odsączoną fasolę. Kolejne 5 min. gotowania i doprawiamy jeszcze odrobinę do smaku. Jeśli mięso jest jeszcze twardawe gotujemy jeszcze kilka minut, Smacznego!!!