Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zrobić pyszne chili con carne w 20 min.! Jest wiele przepisów na to danie. Ja stawiam na szybkość i prostotę wykonania.
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 215
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34498
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 176
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 215
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34498
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 176
Składniki
Cebulę obrać i grubo pokroić. Na dużej, głębokiej patelni rozgrzać olej i zeszklić cebulę. Dodać mięso mielone, podzielić na drobne kawałeczki, dusić kilka minut. Dodać przyprawy i mrożone warzywa i dusić nadal do miękkości warzyw i mięsa. Pod koniec dodać puszkę pomidorów, a jako ostatni czosnek. Całość dusi się zaledwie kilkanaście minut. Dusząc pod przykryciem lub bez trzeba odparować wodę na tyle, żeby potrawa nabrała odpowiednio gęstej konsystencji. I gotowe. DYGRESJE WABIKA Tradycyjne chili con carne jest z wołowiny i to krojonej (u mnie mielone). Ale sprawdziłem, że wieprzowina lub indyk smakują równie dobrze, choć nieco inaczej. Można oczywiście dać inne warzywa mrożone. Ja polecam miesznakę "Country", bo to akurat warzywa idealnie pasujące do kuchni meksykańskiej (kukurydza, fasola, papryka).