Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zrobić pyszne chili con carne w 20 min.! Jest wiele przepisów na to danie. Ja stawiam na szybkość i prostotę wykonania.
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 29235
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2215
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 29235
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2215
Składniki
Cebulę obrać i grubo pokroić. Na dużej, głębokiej patelni rozgrzać olej i zeszklić cebulę. Dodać mięso mielone, podzielić na drobne kawałeczki, dusić kilka minut. Dodać przyprawy i mrożone warzywa i dusić nadal do miękkości warzyw i mięsa. Pod koniec dodać puszkę pomidorów, a jako ostatni czosnek. Całość dusi się zaledwie kilkanaście minut. Dusząc pod przykryciem lub bez trzeba odparować wodę na tyle, żeby potrawa nabrała odpowiednio gęstej konsystencji. I gotowe. DYGRESJE WABIKA Tradycyjne chili con carne jest z wołowiny i to krojonej (u mnie mielone). Ale sprawdziłem, że wieprzowina lub indyk smakują równie dobrze, choć nieco inaczej. Można oczywiście dać inne warzywa mrożone. Ja polecam miesznakę "Country", bo to akurat warzywa idealnie pasujące do kuchni meksykańskiej (kukurydza, fasola, papryka).