Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chłodnik ogórkowy na bazie kefiru i zsiadłego mleka"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8285
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 456
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8285
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 456
Składniki
Ogórki myję, wycieram i cienko obieram. Potem ścieram je na tarce o dużych otworach. Przekładam do miseczki. Solę do smaku i odstawiam na kilkanaście minut, by puściły sok.
W tym czasie myję wszystkie zioła, grubo siekam. Odlewam sok z ogórków, a następnie mieszam je z ziołami. Dodaję zsiadłe mleko oraz kefir. Chłodnik przyprawiam solą, pieprzem, cukrem i octem. Schładzam w lodówce. Przed podaniem każdą porcję zupy dekoruję, np. plasterkami ogórka oraz ziołami.Źródło: Tina