Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chrupiące kanapeczki"
porcji, czas ok. 20 min; porcja – 140 kcal, cena 2,10 zł.
Pszenną bagietkę pokrój w duże ukośne plasterki. Ułóż na blasze do pieczenia, skrop oliwą. Zrumień na złoty kolor. Obierz 2-3 ząbki czosnku. Natrzyj nimi chrupiące kromki bagietki.
Jajka wrzuć do garnka z osoloną wodą i ugotuj na twardo (8-10 minut). Ostudź w zimnej wodzie, obierz ze skorupek, pokrój w plasterki. Obraną cebulę pokrój w piórka. Umyj starannie pod bieżącą wodą, osusz, a potem pokrój w plasterki pomidorki.
Fileciki anchois (lub koreczki helskie) osącz z zalewy. Natkę opłucz, osusz, oderwij listki z gałązek i dość drobno je posiekaj.
Na każdej zrumienionej i natartej czosnkiem kromce bagietki układaj plasterki jajka i pomidora oraz piórka cebuli. Oprósz solą i pieprzem. Na wierzchu ułóż fileciki anchois, posyp natką.
Korzenny dodatek
Słone i korzenne w smaku fileciki z sardeli lub innych ryb śledziowatych dodaje się do sałatek, pizzy, potraw z jajek, sosów oraz mięsnych i rybnych farszy. W sprzedaży są również oliwki nadziewane anchois.Źródło: Świat kobiety
Pierniczki są chrupiące i nie za słodkie. Gdy zostawimy je w słoiku z kawałki...
Odsłon: 3516
Kanapeczki z krakersów z twarożkiem szczypiorkowym z łososiem świetnie się sp...
Odsłon: 4816
Z tym przepisem każdy sobie poradzi. Do przygotowania tych lodów będziecie po...
Odsłon: 73
Z tym przepisem każdy sobie poradzi. Do przygotowania tych lodów będziecie po...
Odsłon: 73
Składniki
porcji, czas ok. 20 min; porcja – 140 kcal, cena 2,10 zł.
Pszenną bagietkę pokrój w duże ukośne plasterki. Ułóż na blasze do pieczenia, skrop oliwą. Zrumień na złoty kolor. Obierz 2-3 ząbki czosnku. Natrzyj nimi chrupiące kromki bagietki.
Jajka wrzuć do garnka z osoloną wodą i ugotuj na twardo (8-10 minut). Ostudź w zimnej wodzie, obierz ze skorupek, pokrój w plasterki. Obraną cebulę pokrój w piórka. Umyj starannie pod bieżącą wodą, osusz, a potem pokrój w plasterki pomidorki.
Fileciki anchois (lub koreczki helskie) osącz z zalewy. Natkę opłucz, osusz, oderwij listki z gałązek i dość drobno je posiekaj.
Na każdej zrumienionej i natartej czosnkiem kromce bagietki układaj plasterki jajka i pomidora oraz piórka cebuli. Oprósz solą i pieprzem. Na wierzchu ułóż fileciki anchois, posyp natką.
Korzenny dodatek
Słone i korzenne w smaku fileciki z sardeli lub innych ryb śledziowatych dodaje się do sałatek, pizzy, potraw z jajek, sosów oraz mięsnych i rybnych farszy. W sprzedaży są również oliwki nadziewane anchois.Źródło: Świat kobiety
Przepisy Dania główne
Dania główne
Cukinia faszerowana mięsem z indyka i ryżem
Dania główne
Kotleciki po bałkańsku
Dania główne
Kasza jaglana z zielonymi warzywami
Dania główne
Burgery rybne
Cukinia faszerowana mięsem z indyka i ryżem
Faszerowana cukinia jest u nas jednym z ulubionych dań. Farsze robię rozmaite...
Odsłon: 103
Kotleciki po bałkańsku
Kotleciki po bałkańsku to kwintesencja kuchni z tego regionu. Aromatyczne, le...
Odsłon: 4782