Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chrupiące kotlety schabowe"
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 819
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8911
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1311
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10527
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4747
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 819
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8911
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1311
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10527
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4747
Składniki
Mięso rozbijam na cienkie płaty. Mąkę przesiewam przez sitko, dodaję niewielką ilość soli, papryki oraz czosnku. Jajko roztrzepuję.
Kotlety obtaczam w mące z przyprawami, jajku i w pszenicy preparowanej. Kładę na rozgrzany tłuszcz i smażę na wolnym ogniu do zrumienienia z obu stron.
30 min • Porcja 350 kcal • Koszt porcji 1,20 zł • Przepis na 5 porcji
Aleksandra Pruska z KlonowaŹródło: Kobieta i życie