Do góry

Dania główne Przepis na:

Chrupiące kotlety schabowe

Chrupiące kotlety schabowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 1313 Ocena: 11052

Dodano:

Odsłon: 4

Smaczny pomysł na "Chrupiące kotlety schabowe"

Składniki

  • 5 plastrów schabu
  • pszenica preparowana
  • jajko
  • mąka sól
  • pieprz
  • papryka słodka w proszku
  • czosnek granulowany
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Chrupiące kotlety schabowe

Przygotowanie

  1. Mięso rozbijam na cienkie płaty. Mąkę przesiewam przez sitko, dodaję niewielką ilość soli, papryki oraz czosnku. Jajko roztrzepuję. 

  2. Kotlety obtaczam w mące z przyprawami, jajku i w pszenicy preparowanej. Kładę na rozgrzany tłuszcz i smażę  na wolnym ogniu do zrumienienia z obu stron.

  3. 30 min • Porcja 350 kcal • Koszt porcji 1,20 zł • Przepis na 5 porcji

  4. Aleksandra Pruska z Klonowa

    Źródło: Kobieta i życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń