Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chrupiące kotlety schabowe"
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 157
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1869
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14619
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19681
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 157
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1869
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14619
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19681
Składniki
Mięso rozbijam na cienkie płaty. Mąkę przesiewam przez sitko, dodaję niewielką ilość soli, papryki oraz czosnku. Jajko roztrzepuję.
Kotlety obtaczam w mące z przyprawami, jajku i w pszenicy preparowanej. Kładę na rozgrzany tłuszcz i smażę na wolnym ogniu do zrumienienia z obu stron.
30 min • Porcja 350 kcal • Koszt porcji 1,20 zł • Przepis na 5 porcji
Aleksandra Pruska z KlonowaŹródło: Kobieta i życie