Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chrupiące kotlety schabowe"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12596
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1429
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13664
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5746
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12596
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1429
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13664
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5746
Składniki
Mięso rozbijam na cienkie płaty. Mąkę przesiewam przez sitko, dodaję niewielką ilość soli, papryki oraz czosnku. Jajko roztrzepuję.
Kotlety obtaczam w mące z przyprawami, jajku i w pszenicy preparowanej. Kładę na rozgrzany tłuszcz i smażę na wolnym ogniu do zrumienienia z obu stron.
30 min • Porcja 350 kcal • Koszt porcji 1,20 zł • Przepis na 5 porcji
Aleksandra Pruska z KlonowaŹródło: Kobieta i życie