Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chrupiące kotlety schabowe"
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1586
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 961
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1586
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 961
Składniki
Mięso rozbijam na cienkie płaty. Mąkę przesiewam przez sitko, dodaję niewielką ilość soli, papryki oraz czosnku. Jajko roztrzepuję.
Kotlety obtaczam w mące z przyprawami, jajku i w pszenicy preparowanej. Kładę na rozgrzany tłuszcz i smażę na wolnym ogniu do zrumienienia z obu stron.
30 min • Porcja 350 kcal • Koszt porcji 1,20 zł • Przepis na 5 porcji
Aleksandra Pruska z KlonowaŹródło: Kobieta i życie