Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Chrupiące kotlety z kurczaka"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10258
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1162
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11567
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 567
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10258
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1162
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11567
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 567
Składniki
ok. 45 minut
Piersi umyć i oczyścić z błon, włożyć do garnka, zalać 2 litrami wody, dodać sól, pieprz, po 1/2 łyżeczki papryki, przyprawy do kurczaka, 3 ziarnka ziela angielskiego, 2 liście laurowe i czosnek (nie trzeba obierać), gotować do miękkości.
W dużej misce przygotować gęste ciasto naleśnikowe z mleka, mąki i jajek, doprawić solą i pieprzem. Kawałki ugotowanego i wystudzonego kurczaka (najlepiej trzymać go w wywarze aż do smażenia) moczyć w cieście, obtoczyć w płatkach.
Kotlety smażyć na dobrze rozgrzanym oleju. Panierka ma się zrumienić, a nie przypalić (a o to nietrudno). Kotlety na pewno będą usmażone, bo mięso było wcześniej ugotowane. Warto je osączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.Źródło: Twoje Imperium