Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Chrupiące kotlety z kurczaka"
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 1271
Piernik cystersów łączy tradycyjne korzenne smaki z lekko orzeźwiającym, cytr...
Odsłon: 878
A oto mój prosty , niezawodny przepis na smaczne udka, które piekę w piekarni...
Odsłon: 198
Prosta w przygotowaniu, szybka i smaczna sałatka warzywna którą lubię przygot...
Odsłon: 267
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 1271
Piernik cystersów łączy tradycyjne korzenne smaki z lekko orzeźwiającym, cytr...
Odsłon: 878
A oto mój prosty , niezawodny przepis na smaczne udka, które piekę w piekarni...
Odsłon: 198
Prosta w przygotowaniu, szybka i smaczna sałatka warzywna którą lubię przygot...
Odsłon: 267
Składniki
ok. 45 minut
Piersi umyć i oczyścić z błon, włożyć do garnka, zalać 2 litrami wody, dodać sól, pieprz, po 1/2 łyżeczki papryki, przyprawy do kurczaka, 3 ziarnka ziela angielskiego, 2 liście laurowe i czosnek (nie trzeba obierać), gotować do miękkości.
W dużej misce przygotować gęste ciasto naleśnikowe z mleka, mąki i jajek, doprawić solą i pieprzem. Kawałki ugotowanego i wystudzonego kurczaka (najlepiej trzymać go w wywarze aż do smażenia) moczyć w cieście, obtoczyć w płatkach.
Kotlety smażyć na dobrze rozgrzanym oleju. Panierka ma się zrumienić, a nie przypalić (a o to nietrudno). Kotlety na pewno będą usmażone, bo mięso było wcześniej ugotowane. Warto je osączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.Źródło: Twoje Imperium