Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 18-02-2013
Choć nie wygląda jest to bardzo szybkie danie. Potrzebne składniki zapewne znajdziesz w swojej lodówce lub zamrażarce. Idealnie sprawdzi się przy wizycie niezapowiedzianych gości. :)
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 656
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 36
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 198
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 329
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 132
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4611
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 656
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 36
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 198
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 329
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 132
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4611
Składniki
W dwóch garnkach zagotuj wodę z dodatkiem soli - w jednym na ryż, w drugim na fasolkę szparagową (przygotuj według przepisu na opakowaniu).
Cebulę pokrój w drobną kostkę i podsmaż na łyżce rozgrzanego oleju. Następnie przygotuj sos: pomidory przełóż do płaskiego garnka, dodaj podsmażoną cebulę, przyprawy i podgrzej. Niewielką część sosu odłóż (by obtoczyć kurczaka), do reszty dodaj ugotowaną fasolkę i delikatnie wymieszaj.
Pierś z kurczaka pokrój w paski, zamocz w sosie, obtocz w pokruszonych płatkach lub wiórkach kokosowych i usmaż na rozgrzanym oleju (możesz z powodzeniem upiec je w piekarniku).
Na talerz nałóż porcję ryżu ( możesz uformować go za pomocą opłukanej zimną wodą filiżanki lub małej miseczki) dodaj sos i ułóż kawałki kurczaka. Danie możesz ozdobić krążkami skarmelizowanej czerwonej cebuli (podsmażonej z dodatkiem cukru).