Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
CUKINIA Z MIĘSEM MIELONYM Z INDYKA
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 846
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5817
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9636
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 293
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 846
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5817
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9636
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 293
Składniki
PODSMAŻAMY CEBULĘ I CZOSNEK NA OLIWIE NA PATELNI. DO MIĘSA DODAJEMY OREGANO, CHILI, BAZYLIE, PIEPRZ, SÓL. MIĘSO DODAJEMY DO CEBULI I SMAŻYMY AŻ DO BRĄZOWEGO KOLORU. ODSTAWIAMY, ABY ODPOCZĘŁO.
KROIMY CUKINIE NA PÓŁ I DRĄŻYMY. SOLIMY I ODSĄCZAMY Z WODY. POSYPUJEMY PAPRYKA CHILI I NADZIEWAMY WCZEŚNIEJ PRZYGOTOWANYM MIĘSEM. POSYPUJEMY BUŁKĄ TARTĄ, SKRAPLAMY OLIWA I WSADZAMY DO NAGRZANEGO PIEKARNIKA. PIEKARNIK 180 STOPNI Z TERMOOBIEGIEM GÓRA DÓŁ. PIECZEMY OKOŁO 40 MINUT DO MIĘKKOŚCI. PO WYJĘCIU Z PIEKARNIKA POSYPUJEMY ŚWIEŻO STARTYM SEREM I POSYPUJEMY ZIOŁAMI. IDEALNE NA CIEPŁO I NA ZIMNO. SMACZNEGO. SOS DO POTRAWY : PRZECIER POMIDOROWY MIESZAMY ZE SZCZYPTĄ OREGANO I BAZYLII, PÓŁ ŁYŻECZKI CUKRU.