Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cukinia w marynacie z nutą wanilii"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5950
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5301
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12774
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4535
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5950
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5301
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12774
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4535
Składniki
40 min • Porcja ok. 30 kcal • Koszt słoika 2,60 zł • Przepis na 6-7 słoików po 800 ml
Cukinię kroję w równą kostkę. Wodę z cukrem i kwaskiem cytrynowym doprowadzam do wrzenia. Gorącą zalewam cukinię, przykrywam ściereczką i zostawiam na noc.
Odcedzam cukinię. Zalewę znów doprowadzam do wrzenia. Dodaję przekrojone laski wanilii i cukinię. Gotuję 5-7 min.
Gorącą cukinię wkładam do słoików, lekko ją ugniatam. Do każdego słoika wkładam po kawałku wanilii i wlewam zalewę. Pasteryzuję 7-10 min.
Cukinia cudnie pachnie, smakiem przypomina ananasa z puszki. Świetna jako przekąska czy dodatek do deserów i ciast. Justyna Golarz z DąbrowyŹródło: Kobieta i życie