Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cukinia w marynacie z nutą wanilii"
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 660
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 293
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3154
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4048
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 836
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 660
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 293
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3154
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4048
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 836
Składniki
40 min • Porcja ok. 30 kcal • Koszt słoika 2,60 zł • Przepis na 6-7 słoików po 800 ml
Cukinię kroję w równą kostkę. Wodę z cukrem i kwaskiem cytrynowym doprowadzam do wrzenia. Gorącą zalewam cukinię, przykrywam ściereczką i zostawiam na noc.
Odcedzam cukinię. Zalewę znów doprowadzam do wrzenia. Dodaję przekrojone laski wanilii i cukinię. Gotuję 5-7 min.
Gorącą cukinię wkładam do słoików, lekko ją ugniatam. Do każdego słoika wkładam po kawałku wanilii i wlewam zalewę. Pasteryzuję 7-10 min.
Cukinia cudnie pachnie, smakiem przypomina ananasa z puszki. Świetna jako przekąska czy dodatek do deserów i ciast. Justyna Golarz z DąbrowyŹródło: Kobieta i życie