Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cukinia w marynacie z nutą wanilii"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2857
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421949
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2201
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2857
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421949
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2201
Składniki
40 min • Porcja ok. 30 kcal • Koszt słoika 2,60 zł • Przepis na 6-7 słoików po 800 ml
Cukinię kroję w równą kostkę. Wodę z cukrem i kwaskiem cytrynowym doprowadzam do wrzenia. Gorącą zalewam cukinię, przykrywam ściereczką i zostawiam na noc.
Odcedzam cukinię. Zalewę znów doprowadzam do wrzenia. Dodaję przekrojone laski wanilii i cukinię. Gotuję 5-7 min.
Gorącą cukinię wkładam do słoików, lekko ją ugniatam. Do każdego słoika wkładam po kawałku wanilii i wlewam zalewę. Pasteryzuję 7-10 min.
Cukinia cudnie pachnie, smakiem przypomina ananasa z puszki. Świetna jako przekąska czy dodatek do deserów i ciast. Justyna Golarz z DąbrowyŹródło: Kobieta i życie