Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cukinia w marynacie z nutą wanilii"
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18287
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9499
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2073
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4075
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 677
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 341
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18287
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9499
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2073
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4075
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 677
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 341
Składniki
40 min • Porcja ok. 30 kcal • Koszt słoika 2,60 zł • Przepis na 6-7 słoików po 800 ml
Cukinię kroję w równą kostkę. Wodę z cukrem i kwaskiem cytrynowym doprowadzam do wrzenia. Gorącą zalewam cukinię, przykrywam ściereczką i zostawiam na noc.
Odcedzam cukinię. Zalewę znów doprowadzam do wrzenia. Dodaję przekrojone laski wanilii i cukinię. Gotuję 5-7 min.
Gorącą cukinię wkładam do słoików, lekko ją ugniatam. Do każdego słoika wkładam po kawałku wanilii i wlewam zalewę. Pasteryzuję 7-10 min.
Cukinia cudnie pachnie, smakiem przypomina ananasa z puszki. Świetna jako przekąska czy dodatek do deserów i ciast. Justyna Golarz z DąbrowyŹródło: Kobieta i życie