Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i sycące curry z dodatkiem sezamu.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5232
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 808
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11631
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5232
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 808
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11631
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Składniki
Ziemniaki i marchewkę obrać, umyć i pokroić w kosteczkę. Gotować ok 10-15 minut, aż zmiękną. Odcedzić.
Podprażyć na patelni kolendrę, kurkumę, paprykę i imbir (ok. 30 sekund). Dodać posiekaną cebulę, podlać wodą i oliwą. Dodać czosnek i curry.
Dodać ciecierzycę i sos sojowy, wymieszać. Dodać warzywa i koncentrat pomidorowy. Wymieszać i dusić razem, aż będzie tak gęste jak lubimy.Dodać sezam, sól i pieprz zgodnie z upodobaniami. Podawać posypane natką pietruszki.