Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 68
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 113
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 42
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 68
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 113
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 42
Składniki
Ciecierzycę zalej wodą, odstaw na 12 godzin do namoczenia. Potem odcedź ją, ponownie zalej wodą i gotuj ok. 90 minut.
Kalafior oczyść, umyj, podziel na różyczki. Filet z kurczaka opłucz, osusz, pokrój na drobne kawałeczki. Mięso lekko posól. Cebulę obierz, posiekaj, wrzuć do garnka z rozgrzanym olejem. Dodaj imbir, czosnek oraz pozostałe przyprawy. Smaż razem ok. 2 minut. Następnie dodaj mięso i kalafior. Podlej wodą i duś 15–18 minut.
Pomidory sparz, obierz ze skórki, usuń pestki. Miąższ pokrój na kawałeczki, wymieszaj z przecierem. Wlej do gulaszu. Duś dalej 5 minut. Pod koniec duszenia dodaj odcedzoną ciecierzycę. Danie ponownie posól do smaku. Serwuj z ryżem. Przed podaniem udekoruj, np. świeżymi ziołami.Źródło: Naj