Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Curry z piekła rodem"
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1329
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 46
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1312
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 240
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1329
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 46
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1312
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 240
Składniki
Mięso umyj i osusz. Oczyść z błonek i ew. tłuszczu, pokrój w kostkę. Skrop sokiem z limonki i posyp szczyptą pieprzu. Papryczki chili umyj, jedną rozkrój i oczyść z pestek. Cebulę obierz, posiekaj. Curry wymieszaj z kurkumą, cukrem, solą i szczyptą pieprzu. Wsyp do mleczka albo utrzyj na gładką pastę z serkiem mascarpone. Pomidory osącz (olej zachowaj), posiekaj.
Olej z pomidorów rozgrzej, włóż mięso i cebulę, obsmaż na rumiano. Czosnek obierz, potnij w plasterki.Dodaj do mięsa. Zmniejsz ogień, dolej mleczko (albo mascarpone) z przyprawami, dołóż listki oraz pomidory.
Gotuj 15 minut na małym ogniu. Jeśli lubisz gęsty sos, zwiększ ogień i podgrzewaj, aż sos się zredukuje. Wyjmij listki. Podawaj z ryżem, udekoruj ziołami.Źródło: Naj