Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam Kalafior zwany kiedyś kapustą cypryjską, bo pochodzi z Cypru, jest bardzo bogaty w witaminy B1, B2, B3, B5, C oraz K. Minerały w kalafiorze to również bogaty skład, żelazo, jod, chlor, cynk, fosfor, sód, potas, mangan, wapń, fluor i karoteny. Kalafior jest niskokaloryczny, więc jest dobrym rozwiązaniem dla osób, które są na różnego rodzaju dietach. Można go jeść na surowo, gotować i piec. Zapraszam na kolejne danie typu Low Carb.
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 819
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 382
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3510
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 123
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 238
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 819
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 382
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3510
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 123
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 238
Składniki
Kalafior zetrzyj na małych oczach. Musisz zrobić to na tarce, w blenderze powstanie papka, a tego nie chcemy. Następnie wymieszaj kalafior z parmezanem, dopraw solą i pieprzem, dodaj suszone zioła. Wszystko dokładnie wymieszaj. Rozłóż papier do pieczenia na blaszkę, włóż masę z kalafiora na papier i równomiernie rozprowadź po całość, lekko ugniatając. Na koniec ponacinaj nożem do pizzy. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i piecz czipsy ok. 25 minut lub do momentu, kiedy lekko zbrązowieją. Pozostaw do wystygnięcia, następnie potnij na kawałki. W międzyczasie rozgrzej nieprzywierającą patelnię i rozpuść masło. Połóż mięso, dopraw solą i pieprzem. Dodaj cały czosnek i związany tymianek. Smaż mięso ok. 25-30 minut, często je obracając szczypcami. Na ostatnie 5-7 minut wlej sos worcestershire i doprowadź do odparowania płynów. Sos wsiąknie w mięso, stąd jego ciemny kolor. Miód wymieszaj z oliwą i sokiem z cytryny. Wymieszaj dresing z sałatą. Nałóż i gotowe. Zgrabnej sylwetki życzę Ja.