Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam Kalafior zwany kiedyś kapustą cypryjską, bo pochodzi z Cypru, jest bardzo bogaty w witaminy B1, B2, B3, B5, C oraz K. Minerały w kalafiorze to również bogaty skład, żelazo, jod, chlor, cynk, fosfor, sód, potas, mangan, wapń, fluor i karoteny. Kalafior jest niskokaloryczny, więc jest dobrym rozwiązaniem dla osób, które są na różnego rodzaju dietach. Można go jeść na surowo, gotować i piec. Zapraszam na kolejne danie typu Low Carb.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16886
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 105
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 327
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 851
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24164
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16886
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 105
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 327
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 851
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24164
Składniki
Kalafior zetrzyj na małych oczach. Musisz zrobić to na tarce, w blenderze powstanie papka, a tego nie chcemy. Następnie wymieszaj kalafior z parmezanem, dopraw solą i pieprzem, dodaj suszone zioła. Wszystko dokładnie wymieszaj. Rozłóż papier do pieczenia na blaszkę, włóż masę z kalafiora na papier i równomiernie rozprowadź po całość, lekko ugniatając. Na koniec ponacinaj nożem do pizzy. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i piecz czipsy ok. 25 minut lub do momentu, kiedy lekko zbrązowieją. Pozostaw do wystygnięcia, następnie potnij na kawałki. W międzyczasie rozgrzej nieprzywierającą patelnię i rozpuść masło. Połóż mięso, dopraw solą i pieprzem. Dodaj cały czosnek i związany tymianek. Smaż mięso ok. 25-30 minut, często je obracając szczypcami. Na ostatnie 5-7 minut wlej sos worcestershire i doprowadź do odparowania płynów. Sos wsiąknie w mięso, stąd jego ciemny kolor. Miód wymieszaj z oliwą i sokiem z cytryny. Wymieszaj dresing z sałatą. Nałóż i gotowe. Zgrabnej sylwetki życzę Ja.