Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycace i pyszne danie jednogarkowe z kanonu kuchni zydowskiej.Podajemy z ogorkami malosolnymi lub surowka z kiszonej kapusty.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11297
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1142
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9844
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11297
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1142
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9844
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Składniki
Ziemniaki obrac i poprzekrajac na polowki, mieso pokroic w kostke. Rozgrzac smalec i usmazyc na nim mieso.Zdjac z ognia i wsypac namoczona wczesniej fasole, wrzucic cebule(w calosci) i ziemniaki.
Wszystko przelozyc do brytfany, na wierzch ulozyc wyplukana kasze. Wlac 1 litr bulionu i doprawic lekko sola i pieprzem. Brytfane postawic na kuchence, gotowac pod przykryciem az kasza wchlonie caly bulion.
Nastepnie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczemy 3 - 4 godziny podlewajac od czasu do czasu goracym bulionem. Po wyjeciu z piekarnika usunac cebule.