Dziś robiłam to pierwszy raz i jestem zachwycona :)
Devolay z boczkiem, cebulka i serem.
Składniki
- 4 piersi z kurczaka
- jedna mała cebula
- boczek pieczony 4 cienkie plasterki
- Ser żółty w plastrach
- 1 jajko
- Bułka tarta
- Masło lub olej do smarzenia
- Sól, pieprz
Składniki
- 4 piersi z kurczaka
- jedna mała cebula
- boczek pieczony 4 cienkie plasterki
- Ser żółty w plastrach
- 1 jajko
- Bułka tarta
- Masło lub olej do smarzenia
- Sól, pieprz

Etapy przygotowania
Piersi rozbij i posyp sola i pieprzem i odstaw na bok.
boczek podsmaż na patelni z obu stron aż sie zarumieni nie dodając tluszcu zarumieniony odłóż na talerz, na tej samej paletki rozgrzej masło (ja zawsze używam Kasi do smarzenia i pieczenia) i podsmaż cebule posypując ja szczypta soli,
na rozbite piersi piersi połóż poczek, cebule i ser. Zawiń wszystko razem i zaczep wykałaczkami żeby sie nie rozwalilo
Rozbij jajko z odrobina wody obtocz mięsko w jajku a następnie w bułce tartej. Smaż na maśle na malym ogniu ze wszystkich stron. sMacznego :)
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 135

Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Komunia
- Warzywa
- Papryka
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Majeranek
- Szynki
Odsłon: 4848
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
- Wielkanoc
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Buliony
- Warzywa
- Papryka
- Mięso
- Kurczak
- Indyk
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Majeranek
- Kiełbasy
- Dla zdrowia
Odsłon: 124
Ostatnio komentowane przepisy
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 135

Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Komunia
- Warzywa
- Papryka
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Majeranek
- Szynki
Odsłon: 4848
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
- Wielkanoc
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Buliony
- Warzywa
- Papryka
- Mięso
- Kurczak
- Indyk
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Majeranek
- Kiełbasy
- Dla zdrowia
Odsłon: 124


Składniki
- 4 piersi z kurczaka
- jedna mała cebula
- boczek pieczony 4 cienkie plasterki
- Ser żółty w plastrach
- 1 jajko
- Bułka tarta
- Masło lub olej do smarzenia
- Sól, pieprz
Piersi rozbij i posyp sola i pieprzem i odstaw na bok.
boczek podsmaż na patelni z obu stron aż sie zarumieni nie dodając tluszcu zarumieniony odłóż na talerz, na tej samej paletki rozgrzej masło (ja zawsze używam Kasi do smarzenia i pieczenia) i podsmaż cebule posypując ja szczypta soli,
na rozbite piersi piersi połóż poczek, cebule i ser. Zawiń wszystko razem i zaczep wykałaczkami żeby sie nie rozwalilo
Rozbij jajko z odrobina wody obtocz mięsko w jajku a następnie w bułce tartej. Smaż na maśle na malym ogniu ze wszystkich stron. sMacznego :)