Do góry

Dania główne Przepis na:

Dip majonezowy z boczkiem

Dip majonezowy z boczkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28019

Dodano:

Odsłon: 7

Przepis wart wypróbowania: "Dip majonezowy z boczkiem"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Dip majonezowy z boczkiem

Przygotowanie

  1. Młode listki szpinaku przebierz, odetnij ogonki, opłucz i osusz na sicie, a następnie posiekaj ostrym nożem. Czosnek przeciśnij przez praskę lub obierz i drobno poszatkuj. Utrzyj ze szczyptą soli. Wymieszaj w miseczce majonez z jogurtem. Dodaj utarty czosnek oraz sok z cytryny.

  2. Boczek pokrój w plasterki, a potem w kostkę. Zrumień na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Do miseczki z dipem wrzuć szpinak, wymieszaj. Dopraw do smaku solą, pieprzem i gałką. Przed podaniem posyp smażonym boczkiem.

  3. Czas ok. 10 min; porcja – 130 kcal, cena 1,40 zł.

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń