Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Dip majonezowy z boczkiem"
Szybkie i puszyste placuszki to super pomysł na ciepłe śniadanie, deser czy p...
Odsłon: 321
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 447
Pyszny i efektowny sposób na świąteczną rybę.
Odsłon: 215
Szybkie i puszyste placuszki to super pomysł na ciepłe śniadanie, deser czy p...
Odsłon: 321
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 447
Pyszny i efektowny sposób na świąteczną rybę.
Odsłon: 215
Składniki
Młode listki szpinaku przebierz, odetnij ogonki, opłucz i osusz na sicie, a następnie posiekaj ostrym nożem. Czosnek przeciśnij przez praskę lub obierz i drobno poszatkuj. Utrzyj ze szczyptą soli. Wymieszaj w miseczce majonez z jogurtem. Dodaj utarty czosnek oraz sok z cytryny.
Boczek pokrój w plasterki, a potem w kostkę. Zrumień na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Do miseczki z dipem wrzuć szpinak, wymieszaj. Dopraw do smaku solą, pieprzem i gałką. Przed podaniem posyp smażonym boczkiem.
Czas ok. 10 min; porcja – 130 kcal, cena 1,40 zł.Źródło: Świat kobiety