Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Dip majonezowy z boczkiem"
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2330
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3472
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4199
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74158
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 574
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2330
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3472
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4199
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74158
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 574
Składniki
Młode listki szpinaku przebierz, odetnij ogonki, opłucz i osusz na sicie, a następnie posiekaj ostrym nożem. Czosnek przeciśnij przez praskę lub obierz i drobno poszatkuj. Utrzyj ze szczyptą soli. Wymieszaj w miseczce majonez z jogurtem. Dodaj utarty czosnek oraz sok z cytryny.
Boczek pokrój w plasterki, a potem w kostkę. Zrumień na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Do miseczki z dipem wrzuć szpinak, wymieszaj. Dopraw do smaku solą, pieprzem i gałką. Przed podaniem posyp smażonym boczkiem.
Czas ok. 10 min; porcja – 130 kcal, cena 1,40 zł.Źródło: Świat kobiety