Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 793
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425159
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10732
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 793
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425159
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10732
Składniki
Na stolnicę wsypuję mąkę, kruszę drożdże. Dodaję olej, cukier, sól, przyprawę do pizzy. Polewam wodą. Wyrabiam ciasto. Kiedy już będzie gładkie rozwałkowuję. Blachę smaruję olejem i posypuję bułką tartą. Kładę ciasto. Smaruję je przecierem pomidorowym lub ketchupem. Rozkładam wędlinę. Kroję pieczarki i także je rozkładam. Paprykę i pomidor kroję w plasterki, kładę na cieście. Na tarce ścieram ser żółty i posypuję ciasto. Piekę 20-25 minut w 220 st. C.