Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Domowe knedle z jagodami"
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 961
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5542
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8699
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17887
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 961
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5542
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8699
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17887
Składniki
Ziemniaki ugotuj, ostudź i zmiel przez maszynkę lub utłucz na gładką masę.
Dodaj najpierw ok. 3/4 podanej ilości mąki ziemniaczanej i pszennej oraz jajko. Ilość mąki zależy od użytej odmiany ziemniaków. Dosyp jej tyle, by konsystencja była dość zwarta, a jednocześnie elastyczna.
Jagody połącz z jogurtem greckim i konfiturą. Dokładnie wymieszaj, starając się nie rozgnieść owoców.
Z ciasta oderwij małe kawałki, ulep placuszki. Rozłóż na nich po porcji nadzienia i zlep średniej wielkości kule.
Ugotuj je w osolonym wrzątku. Podawaj polane śmietanką i posypane cukrem.
Czas przygotowania: 60 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 350. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax