Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Domowe kopytka ze szpinakiem"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 283
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 91
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 130
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 283
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 91
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 130
Składniki
Ziemniaki obieram, płuczę i gotuję w lekko posolonej wodzie. Studzę je i przepuszczam przez praskę. Szpinak oraz koperek płuczę, osuszam na ręczniku papierowym, drobno kroję zieleninę. Do ziemniaków wsypuję oba rodzaje mąki, wbijam jajko, dokładam szpinak i koperek. Wyrabiam jednolite, odchodzące od dłoni ciasto (gdy jest za rzadkie, dosypuję mąkę).
Z ciasta formuję wałeczki i kroję je ukośnie, by powstały małe zgrabne kopytka. Układam je obok siebie w naczyniu do gotowania na parze. Gotuję ok. 5 min. Podaję polane stopionym masełkiem.
Porcja zawiera ok. 290 kcal. : ok. 25 min + gotowanie ziemniaków. Porcja kosztuje ok. 1 zł.Źródło: Tina