Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Domowe kopytka ze szpinakiem"
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1854
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14576
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19642
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1854
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14576
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19642
Składniki
Ziemniaki obieram, płuczę i gotuję w lekko posolonej wodzie. Studzę je i przepuszczam przez praskę. Szpinak oraz koperek płuczę, osuszam na ręczniku papierowym, drobno kroję zieleninę. Do ziemniaków wsypuję oba rodzaje mąki, wbijam jajko, dokładam szpinak i koperek. Wyrabiam jednolite, odchodzące od dłoni ciasto (gdy jest za rzadkie, dosypuję mąkę).
Z ciasta formuję wałeczki i kroję je ukośnie, by powstały małe zgrabne kopytka. Układam je obok siebie w naczyniu do gotowania na parze. Gotuję ok. 5 min. Podaję polane stopionym masełkiem.
Porcja zawiera ok. 290 kcal. : ok. 25 min + gotowanie ziemniaków. Porcja kosztuje ok. 1 zł.Źródło: Tina