Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Domowe pierogi"
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 2679
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2343
Włoski klasyk, który jak mawiają został wymyślony przez prostytutki, żeby wab...
Odsłon: 687
Przepis dnia
Makaron z cukinią, suszonymi pomidorami i chrupiącym boczkiem - pomysł na szy...
Odsłon: 1273
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 2679
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2343
Włoski klasyk, który jak mawiają został wymyślony przez prostytutki, żeby wab...
Odsłon: 687
Przepis dnia
Makaron z cukinią, suszonymi pomidorami i chrupiącym boczkiem - pomysł na szy...
Odsłon: 1273
Składniki
Na roztopionym maśle zeszklij posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Dodaj umyte, osuszone i drobno pokrojone liście szpinaku. Chwilę przesmaż.
Warzywa ostudź, wymieszaj z pokruszonym serem feta, świeżo zmielonym czarnym pieprzem i startą gałką muszkatołową.
Z mąki, jajek, oleju, szczypty soli i wody zagnieć elastyczne ciasto.
Szklanką wytnij koła. Na każde nałóż po łyżeczce farszu, po czym zlep pierogi.
Ugotuj je w osolonym wrzątku. Podawaj posypane natką.
Czas przygotowania: 40 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 390. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax