Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 508
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 991
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 184
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2715
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 508
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 991
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 184
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2715
Składniki
Na roztopionym maśle zeszklij posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Dodaj umyte, osuszone i drobno pokrojone liście szpinaku. Chwilę przesmaż.
Warzywa ostudź, wymieszaj z pokruszonym serem feta, świeżo zmielonym czarnym pieprzem i startą gałką muszkatołową.
Z mąki, jajek, oleju, szczypty soli i wody zagnieć elastyczne ciasto.
Szklanką wytnij koła. Na każde nałóż po łyżeczce farszu, po czym zlep pierogi.
Ugotuj je w osolonym wrzątku. Podawaj posypane natką.
Czas przygotowania: 40 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 390. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax