Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 907
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23002
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15419
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 907
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23002
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15419
Składniki
Na roztopionym maśle zeszklij posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Dodaj umyte, osuszone i drobno pokrojone liście szpinaku. Chwilę przesmaż.
Warzywa ostudź, wymieszaj z pokruszonym serem feta, świeżo zmielonym czarnym pieprzem i startą gałką muszkatołową.
Z mąki, jajek, oleju, szczypty soli i wody zagnieć elastyczne ciasto.
Szklanką wytnij koła. Na każde nałóż po łyżeczce farszu, po czym zlep pierogi.
Ugotuj je w osolonym wrzątku. Podawaj posypane natką.
Czas przygotowania: 40 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 390. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax