Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 479
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1816
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 375
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 479
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1816
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 375
Składniki
Na roztopionym maśle zeszklij posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Dodaj umyte, osuszone i drobno pokrojone liście szpinaku. Chwilę przesmaż.
Warzywa ostudź, wymieszaj z pokruszonym serem feta, świeżo zmielonym czarnym pieprzem i startą gałką muszkatołową.
Z mąki, jajek, oleju, szczypty soli i wody zagnieć elastyczne ciasto.
Szklanką wytnij koła. Na każde nałóż po łyżeczce farszu, po czym zlep pierogi.
Ugotuj je w osolonym wrzątku. Podawaj posypane natką.
Czas przygotowania: 40 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 390. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax