Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4199
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416581
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4199
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416581
Składniki
Na roztopionym maśle zeszklij posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Dodaj umyte, osuszone i drobno pokrojone liście szpinaku. Chwilę przesmaż.
Warzywa ostudź, wymieszaj z pokruszonym serem feta, świeżo zmielonym czarnym pieprzem i startą gałką muszkatołową.
Z mąki, jajek, oleju, szczypty soli i wody zagnieć elastyczne ciasto.
Szklanką wytnij koła. Na każde nałóż po łyżeczce farszu, po czym zlep pierogi.
Ugotuj je w osolonym wrzątku. Podawaj posypane natką.
Czas przygotowania: 40 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 390. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax