Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Dorsz smażony"
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 288
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 384
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 528
Polecam.
Odsłon: 848
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 288
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 384
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 528
Polecam.
Odsłon: 848
Składniki
Dorsza umyj pod bieżącą wodą i osusz papierowym ręcznikiem. Posól i skrop sokiem z cytryny. Odstaw na 10 minut. Mąkę wysyp na talerz i wymieszaj z pieprzem. Na drugi talerz wysyp bułkę tartą, a w miseczce roztrzep jajko.
Rybę obtocz w mące, następnie w jajku i na koniec w bułce tartej. Na patelni rozgrzej olej lub masło klarowane i smaż rybę z obu stron. Nie przekręcaj ryby na patelni zbyt często, ponieważ może się połamać. Na talerzu rozłóż ręczniki papierowe. Kładź na nich usmażoną rybę, by ociekł z niej tłuszcz.
Paprykę przekrój, usuń gniazda nasienne. Pokrój w paski, lekko podduś na maśle klarowanym, posyp solą i pieprzem. Rybę podawaj z papryką i ziemniakami.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień