Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Dorsz smażony"
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1316
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24955
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 113
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1316
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24955
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 113
Składniki
Dorsza umyj pod bieżącą wodą i osusz papierowym ręcznikiem. Posól i skrop sokiem z cytryny. Odstaw na 10 minut. Mąkę wysyp na talerz i wymieszaj z pieprzem. Na drugi talerz wysyp bułkę tartą, a w miseczce roztrzep jajko.
Rybę obtocz w mące, następnie w jajku i na koniec w bułce tartej. Na patelni rozgrzej olej lub masło klarowane i smaż rybę z obu stron. Nie przekręcaj ryby na patelni zbyt często, ponieważ może się połamać. Na talerzu rozłóż ręczniki papierowe. Kładź na nich usmażoną rybę, by ociekł z niej tłuszcz.
Paprykę przekrój, usuń gniazda nasienne. Pokrój w paski, lekko podduś na maśle klarowanym, posyp solą i pieprzem. Rybę podawaj z papryką i ziemniakami.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień