Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Dorsz w skorupce"
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 514
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3569
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 2611
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30532
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 514
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3569
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 2611
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30532
Składniki
Filety opłucz, osusz i przekrój na pół. Skrop sokiem z połowy cytryny, oprósz solą oraz pieprzem. Wstaw do lodówki na około 30 minut.
Z chleba tostowego odkrój skórkę. Miąższ zetrzyj na tarce lub bardzo drobno pokrusz. 2 łyżki miękkiego masła wymieszaj z sokiem z połowy cytryny. Dodaj pokruszony chleb, parmezan, paprykę oraz zioła. Wszystko dobrze połącz, rozcierając palcami – powstanie kruszonka. Włóż do lodówki na 20 minut.
Naczynie żaroodporne posmaruj olejem i ułóż filety. Na każdym kawałku ryby rozłóż ziołową kruszonkę, lekko ją dociskając. Piecz 20-25 minut w temperaturze 190° C.
Pomidory pokrój w kostkę. Na patelni roztop pozostałe masło. Dodaj drobno posiekaną cebulę, zeszklij. Następnie włóż pokrojone pomidory. Duś 5-10 minut, od czasu do czasu mieszając. Dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem.
Upieczoną rybę podawaj z sosem pomidorowym i świeżym pieczywem.
(bez czasu oczekiwania): 30 minut Porcja: 330 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie