Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Dorsz w skorupce"
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1108
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 391
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3280
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 765
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1108
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 391
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3280
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 765
Składniki
Filety opłucz, osusz i przekrój na pół. Skrop sokiem z połowy cytryny, oprósz solą oraz pieprzem. Wstaw do lodówki na około 30 minut.
Z chleba tostowego odkrój skórkę. Miąższ zetrzyj na tarce lub bardzo drobno pokrusz. 2 łyżki miękkiego masła wymieszaj z sokiem z połowy cytryny. Dodaj pokruszony chleb, parmezan, paprykę oraz zioła. Wszystko dobrze połącz, rozcierając palcami – powstanie kruszonka. Włóż do lodówki na 20 minut.
Naczynie żaroodporne posmaruj olejem i ułóż filety. Na każdym kawałku ryby rozłóż ziołową kruszonkę, lekko ją dociskając. Piecz 20-25 minut w temperaturze 190° C.
Pomidory pokrój w kostkę. Na patelni roztop pozostałe masło. Dodaj drobno posiekaną cebulę, zeszklij. Następnie włóż pokrojone pomidory. Duś 5-10 minut, od czasu do czasu mieszając. Dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem.
Upieczoną rybę podawaj z sosem pomidorowym i świeżym pieczywem.
(bez czasu oczekiwania): 30 minut Porcja: 330 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie