Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Dorsz w warzywach"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8347
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1216
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10078
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4607
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 648
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8347
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1216
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10078
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4607
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 648
Składniki
Pory umyj i pokrój w talarki, marchewkę w cienkie plasterki. Włóż pory na 10 minut do osolonego wrzątku, żeby trochę zmiękły. Na patelni podsmaż umyte pieczarki, dodaj marchewki i podlej wodą. Duś pod przykryciem ok. 5 minut.
Filety skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem. Pory wymieszaj z marchewką i pieczarkami.
Przełóż całość do 4 foremek żaroodpornych. Ułóż w nich po jednym filecie. Przykryj je mieszanką warzyw i pieczarek. Posyp nasionami słonecznika.
Zapiekaj 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
Danie posyp koperkiem.Źródło: Telemax