Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Dorsz w warzywach"
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1856
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14583
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19644
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1856
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14583
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19644
Składniki
Pory umyj i pokrój w talarki, marchewkę w cienkie plasterki. Włóż pory na 10 minut do osolonego wrzątku, żeby trochę zmiękły. Na patelni podsmaż umyte pieczarki, dodaj marchewki i podlej wodą. Duś pod przykryciem ok. 5 minut.
Filety skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem. Pory wymieszaj z marchewką i pieczarkami.
Przełóż całość do 4 foremek żaroodpornych. Ułóż w nich po jednym filecie. Przykryj je mieszanką warzyw i pieczarek. Posyp nasionami słonecznika.
Zapiekaj 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
Danie posyp koperkiem.Źródło: Telemax