Do góry

Dania główne Przepis na:

Dorsz w warzywach

Dorsz w warzywach

Autor:

Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 5694

Dodano:

Odsłon: 1

Smaczny pomysł na "Dorsz w warzywach"

Składniki

  • 4 średnie filety z dorsza
  • 8 porów
  • 2 łyżki oleju
  • 6 marchewek
  • 20 dag pieczarek
  • 3/4 szklanki rosołu
  • 2 łyżki łuskanych nasion słonecznika
  • 1 pęczek koperku
  • 1 cytryna
  • sól
  • biały pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Dorsz w warzywach

Przygotowanie

  1. Pory umyj i pokrój w talarki, marchewkę w cienkie plasterki. Włóż pory na 10 minut do osolonego wrzątku, żeby trochę zmiękły. Na patelni podsmaż umyte pieczarki, dodaj marchewki i podlej wodą. Duś pod przykryciem ok. 5 minut.

  2. Filety skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem. Pory wymieszaj z marchewką i pieczarkami.

  3. Przełóż całość do 4 foremek żaroodpornych. Ułóż w nich po jednym filecie. Przykryj je mieszanką warzyw i pieczarek. Posyp nasionami słonecznika.

  4. Zapiekaj 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.

  5. Danie posyp koperkiem.

    Źródło: Telemax

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń