Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Drobiowa potrawka curry"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5287
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 838
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11713
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1307
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5287
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 838
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11713
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1307
Składniki
Mięso z kurczaka oczyszczam z ewentualnych błonek oraz chrząstek, opłukuję je pod zimną wodą i dokładnie osuszam na papierowym ręczniku.
Filety kroję w jednakowej wielkości (niezbyt dużą) kostkę. Cebulę obieram, przekrawam na pół i każdą część tnę w cieniutkie piórka. Jabłko myję, obieram, przekrawam i oczyszczam z gniazda nasiennego. Miąższ kroję w średniej wielkości kostkę.
Na patelni rozgrzewam 2–3 łyżki oleju. Wkładam cebulę, a kiedy po ok. minucie się zeszkli, dodaję mięso i smażę je na rumiano. 4Do mięsa wsypuję mrożone warzywa, dodaję jabłko i chwilę przesmażam wszystkie . Oprószam je przyprawą curry. Dokładnie mieszam, podlewam odrobiną wrzącej wody i duszę pod przykryciem ok. 10 min.
Porcja zawiera ok. 310 kcal. Porcja kosztuje ok. 3,20 zł. : ok. 30 min.Źródło: Tina