Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Drobiowa potrawka curry"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113605
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113605
Składniki
Mięso z kurczaka oczyszczam z ewentualnych błonek oraz chrząstek, opłukuję je pod zimną wodą i dokładnie osuszam na papierowym ręczniku.
Filety kroję w jednakowej wielkości (niezbyt dużą) kostkę. Cebulę obieram, przekrawam na pół i każdą część tnę w cieniutkie piórka. Jabłko myję, obieram, przekrawam i oczyszczam z gniazda nasiennego. Miąższ kroję w średniej wielkości kostkę.
Na patelni rozgrzewam 2–3 łyżki oleju. Wkładam cebulę, a kiedy po ok. minucie się zeszkli, dodaję mięso i smażę je na rumiano. 4Do mięsa wsypuję mrożone warzywa, dodaję jabłko i chwilę przesmażam wszystkie . Oprószam je przyprawą curry. Dokładnie mieszam, podlewam odrobiną wrzącej wody i duszę pod przykryciem ok. 10 min.
Porcja zawiera ok. 310 kcal. Porcja kosztuje ok. 3,20 zł. : ok. 30 min.Źródło: Tina