Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Drobiowe burgery"
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336689
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4034
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423165
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2609
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336689
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4034
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423165
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2609
Składniki
Czas ok. 45 min; porcja – 400 kcal, cena 3,10 zł, 4 porcje.
Mięso opłucz, osusz starannie, rozbij tłuczkiem, a następnie oprósz z dwóch stron solą oraz pieprzem. Jajka rozkłóć z mąką i bułką tartą. Na patelni rozgrzej 2-3 łyżki oleju. Mięso zanurzaj w panierce i smaż na oleju na złoty kolor.
Sałatę opłucz, osusz na papierowym ręczniku kuchennym. Rzodkiewki umyj, odetnij ogonki i korzonki. Zetrzyj rzodkiewki na tarce lub pokrój w zapałkę. Ogórek wyszoruj, pokrój tak samo jak rzodkiewki.
W miseczce wymieszaj posiekaną rzodkiewkę z ogórkiem oraz śmietaną. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Bułki do burgerów podgrzej krótko w piekarniku w temp. 180 st. Wyjmij i przekrój na połówki.
Podgrzane spody bułek do burgerów posmaruj majonezem, rozłóż liście sałaty. Na sałacie umieść usmażone filety z kurczaka. Obłóż je surówką z rzodkiewki i ogórka. Przykryj wierzchami bułek i od razu podawaj na stół.Źródło: Świat kobiety