Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Drobiowe kąski w cieście"
Mielonka w cieście to super pomysł na smaczny obiad na każdą kieszeń. Przygot...
Odsłon: 622
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 578
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 813
Przepis na pyszną i aromatyczną frittatę z salami, pomidorami, papryką, czerw...
Odsłon: 191
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 578
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 813
Przepis na pyszną i aromatyczną frittatę z salami, pomidorami, papryką, czerw...
Odsłon: 191
Składniki
Mięso umyj i osusz. Pokrój w sporą kostkę. Marchewkę obierz i pokrój w plasterki. Seler obierz i pokrój na małe kawałki. Por oczyść i przekrój na 3 części. Zagotuj litr wody i wrzuć mięso z pokrojonymi warzywami. Posól do smaku i gotuj na mocnym ogniu kilka minut. Odcedź.
Pieczarki umyj i oddziel kapelusze od nóżek. Podsmaż razem krótko na 1 łyżce masła. Zimne mięso oraz marchewki, seler i por włóż do sporej miski, dodaj ostudzone pieczarki.
Jajka zmiksuj. Dodaj zieleninę i przyprawy. Wymieszaj z mlekiem i mąką. Odstaw na chwilkę. Masą jajeczną zalej mięso z dodatkami. Widelcem wyjmuj po jednym kawałku i smaż na oleju. Usmażone kawałki układaj w naczyniu wysmarowanym resztą masła. Naczynie trzymaj w ciepłym piekarniku.Źródło: Naj
Przepisy Dania główne
Dania główne
Wielkanocna tarta z białą kiełbasą w blasku słonecznego jajka
Dania główne
Filet z kurczaka na świąteczny stół
Dania główne
szponder wołowy duszony w czerwonym winie
Dania główne
Żeberka pieczone
Wielkanocna tarta z białą kiełbasą w blasku słonecznego jajka
Niepowtarzalna, niebanalna, oryginalna, pyszna, świąteczna tarta z białą kieł...
Odsłon: 15
Filet z kurczaka na świąteczny stół
Wyborny filet z kurczaka na wielkanocny stół. polecam ten przepis.
Odsłon: 1968