Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Drobiowe kąski w cieście"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 55
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 145
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 719
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 55
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 145
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 719
Składniki
Mięso umyj i osusz. Pokrój w sporą kostkę. Marchewkę obierz i pokrój w plasterki. Seler obierz i pokrój na małe kawałki. Por oczyść i przekrój na 3 części. Zagotuj litr wody i wrzuć mięso z pokrojonymi warzywami. Posól do smaku i gotuj na mocnym ogniu kilka minut. Odcedź.
Pieczarki umyj i oddziel kapelusze od nóżek. Podsmaż razem krótko na 1 łyżce masła. Zimne mięso oraz marchewki, seler i por włóż do sporej miski, dodaj ostudzone pieczarki.
Jajka zmiksuj. Dodaj zieleninę i przyprawy. Wymieszaj z mlekiem i mąką. Odstaw na chwilkę. Masą jajeczną zalej mięso z dodatkami. Widelcem wyjmuj po jednym kawałku i smaż na oleju. Usmażone kawałki układaj w naczyniu wysmarowanym resztą masła. Naczynie trzymaj w ciepłym piekarniku.Źródło: Naj