Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Drobiowy kociołek na ostro"
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1058
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 111
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1058
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 111
Składniki
Cebule i czosnek obierz, grubo posiekaj. Marchewki oraz pietruszki oczyść, obierz, umyj i pokrój na kawałeczki. Rzepę potnij w plastry, następnie obierz i pokrój w słupki (na tzw. zapałkę). Kapustę oczyść, opłucz, grubo poszatkuj. Łodygi selera naciowego obierz i pokrój na kawałki. Brokuły podziel na różyczki. Filety z kurczaka umyj, wytrzyj do sucha i osusz.
W garnku rozgrzej olej. Włóż filety, usmaż je na rumiano z obu stron. Mięso oprósz solą i pieprzem kajeńskim. Dołóż czosnek i cebulę, chwilę razem podsmaż. Następnie dodaj marchewkę, pietruszkę, seler i rzepę. Mieszając, smaż przez minutę. Po tym czasie dodaj brokuły oraz kapustę. Wlej bulion, poczekaj, aż całość zawrze i gotuj jeszcze 20 minut na dużym płomieniu.
W tym czasie chili oczyść z pestek, strączek potnij w cienkie plasterki i dodaj do gotujących się warzyw z mięsem. Wyjmij filety z kurczaka, lekko przestudź je. Danie przypraw solą, pieprzem kajeńskim i sokiem cytrynowym. Mięso pokrój w plasterki, ponownie włóż do warzyw. Potrawę nałóż do talerzy. Każdą porcję udekoruj koperkiem i natką.
ok. 40 minut , 1 porcja ok. 340 kcalŹródło: Tina