Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, kremowe włoskie kluseczki w wersji z pieczoną dynią. Poza ciekawym smakiem dynia nadaje im także cudowny pomarańczowy kolor, który zachęca do jedzenia. Z odrobiną parmezanu i czerwonego pieprzu będą doskonałą propozycją na pyszny, bezmięsny obiad.
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17398
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1084
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6254
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 581
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17398
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1084
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6254
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 581
Składniki
Upieczoną dynię zblendować na mus Do musu dyniowego dodać mąki oraz przyprawy, wymieszać dokładnie łyżką Wilgotnymi dłońmi nabierać niewielkie porcje cista i formować gnocchi, można za pomocą widelca zrobić na nich niewielkie wgłębienia Zagotować w garnku wodę, posolić Do gotującej się wody wrzucać gnocchi, nie za dużo na jeden raz żeby się ze sobą nie posklejały (można też dodać do wody odrobinę oliwy żeby tego uniknąć) Kiedy gnocchi wypłyną na wierzch pogotować jeszcze pół minuty i wyjąć na pomocą łyżki cedzakowej Podawać ze startym parmezanem