Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, kremowe włoskie kluseczki w wersji z pieczoną dynią. Poza ciekawym smakiem dynia nadaje im także cudowny pomarańczowy kolor, który zachęca do jedzenia. Z odrobiną parmezanu i czerwonego pieprzu będą doskonałą propozycją na pyszny, bezmięsny obiad.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1577
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 919
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1577
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 919
Składniki
Upieczoną dynię zblendować na mus Do musu dyniowego dodać mąki oraz przyprawy, wymieszać dokładnie łyżką Wilgotnymi dłońmi nabierać niewielkie porcje cista i formować gnocchi, można za pomocą widelca zrobić na nich niewielkie wgłębienia Zagotować w garnku wodę, posolić Do gotującej się wody wrzucać gnocchi, nie za dużo na jeden raz żeby się ze sobą nie posklejały (można też dodać do wody odrobinę oliwy żeby tego uniknąć) Kiedy gnocchi wypłyną na wierzch pogotować jeszcze pół minuty i wyjąć na pomocą łyżki cedzakowej Podawać ze startym parmezanem