Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, kremowe włoskie kluseczki w wersji z pieczoną dynią. Poza ciekawym smakiem dynia nadaje im także cudowny pomarańczowy kolor, który zachęca do jedzenia. Z odrobiną parmezanu i czerwonego pieprzu będą doskonałą propozycją na pyszny, bezmięsny obiad.
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6890
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5068
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1993
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6890
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5068
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1993
Składniki
Upieczoną dynię zblendować na mus Do musu dyniowego dodać mąki oraz przyprawy, wymieszać dokładnie łyżką Wilgotnymi dłońmi nabierać niewielkie porcje cista i formować gnocchi, można za pomocą widelca zrobić na nich niewielkie wgłębienia Zagotować w garnku wodę, posolić Do gotującej się wody wrzucać gnocchi, nie za dużo na jeden raz żeby się ze sobą nie posklejały (można też dodać do wody odrobinę oliwy żeby tego uniknąć) Kiedy gnocchi wypłyną na wierzch pogotować jeszcze pół minuty i wyjąć na pomocą łyżki cedzakowej Podawać ze startym parmezanem