Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Dyniowe kopytka z bakaliami"
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4256
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2542
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1802
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11196
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4256
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2542
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1802
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11196
Składniki
45 min • Porcja 125 kcal • Koszt porcji 1,90 zł • Przepis na 4-6 porcji
Dynię kroję w kostkę i piekę w piekarniku około 30 minut, aby zmiękła. Potem ją miksuję i studzę. Ziemniaki przeciskam przez praskę. Mąkę przesiewam na stolnicę. Dokładam do niej jajko, sól, ziemniaki i mus dyniowy. Zagniatam ciasto. Jeśli ciasto się klei, dokładam odrobinę mąki.
Z gotowego ciasta formuję wałeczki i kroję pod skosem kopytka. Gotowe kluseczki gotuję około 5 minut w osolonej wodzie z dodatkiem 2 łyżek oleju.
Przygotowuję omastę bakaliową: masło topię w garnuszku. Dodaję cukier. Rozpuszczam go. Do całości dokładam pokrojone orzechy i rodzynki. Chwilkę razem ogrzewam. Polewam ugotowane kopytka.Źródło: Kobieta i życie