Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Dyniowe kopytka z bakaliami"
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 610
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1012
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 204
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2735
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 610
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1012
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 204
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2735
Składniki
45 min • Porcja 125 kcal • Koszt porcji 1,90 zł • Przepis na 4-6 porcji
Dynię kroję w kostkę i piekę w piekarniku około 30 minut, aby zmiękła. Potem ją miksuję i studzę. Ziemniaki przeciskam przez praskę. Mąkę przesiewam na stolnicę. Dokładam do niej jajko, sól, ziemniaki i mus dyniowy. Zagniatam ciasto. Jeśli ciasto się klei, dokładam odrobinę mąki.
Z gotowego ciasta formuję wałeczki i kroję pod skosem kopytka. Gotowe kluseczki gotuję około 5 minut w osolonej wodzie z dodatkiem 2 łyżek oleju.
Przygotowuję omastę bakaliową: masło topię w garnuszku. Dodaję cukier. Rozpuszczam go. Do całości dokładam pokrojone orzechy i rodzynki. Chwilkę razem ogrzewam. Polewam ugotowane kopytka.Źródło: Kobieta i życie