Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Dyniowe kopytka z bakaliami"
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1242
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 42
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1276
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 215
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1242
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 42
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1276
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 215
Składniki
45 min • Porcja 125 kcal • Koszt porcji 1,90 zł • Przepis na 4-6 porcji
Dynię kroję w kostkę i piekę w piekarniku około 30 minut, aby zmiękła. Potem ją miksuję i studzę. Ziemniaki przeciskam przez praskę. Mąkę przesiewam na stolnicę. Dokładam do niej jajko, sól, ziemniaki i mus dyniowy. Zagniatam ciasto. Jeśli ciasto się klei, dokładam odrobinę mąki.
Z gotowego ciasta formuję wałeczki i kroję pod skosem kopytka. Gotowe kluseczki gotuję około 5 minut w osolonej wodzie z dodatkiem 2 łyżek oleju.
Przygotowuję omastę bakaliową: masło topię w garnuszku. Dodaję cukier. Rozpuszczam go. Do całości dokładam pokrojone orzechy i rodzynki. Chwilkę razem ogrzewam. Polewam ugotowane kopytka.Źródło: Kobieta i życie