Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Dyniowe kopytka z bakaliami"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10170
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2787
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1903
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 734
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 4009
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10170
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2787
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1903
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 734
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 4009
Składniki
45 min • Porcja 125 kcal • Koszt porcji 1,90 zł • Przepis na 4-6 porcji
Dynię kroję w kostkę i piekę w piekarniku około 30 minut, aby zmiękła. Potem ją miksuję i studzę. Ziemniaki przeciskam przez praskę. Mąkę przesiewam na stolnicę. Dokładam do niej jajko, sól, ziemniaki i mus dyniowy. Zagniatam ciasto. Jeśli ciasto się klei, dokładam odrobinę mąki.
Z gotowego ciasta formuję wałeczki i kroję pod skosem kopytka. Gotowe kluseczki gotuję około 5 minut w osolonej wodzie z dodatkiem 2 łyżek oleju.
Przygotowuję omastę bakaliową: masło topię w garnuszku. Dodaję cukier. Rozpuszczam go. Do całości dokładam pokrojone orzechy i rodzynki. Chwilkę razem ogrzewam. Polewam ugotowane kopytka.Źródło: Kobieta i życie